× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει!»

Ενημερωτική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 19/2/2022

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και θα νικήσει!»

«Ήταν σαν να βρέθηκε η Ερεσό σήμερα στη Μυτιλήνη» σχολίαζαν πολίτες της πόλης που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 19 Φεβρουαρίου στην πλατεία Σαπφούς και στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία υπεράσπισης της παραλίας Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην έναρξη της εκδήλωσης εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας και κάτοικοι της Ερεσού μίλησαν για την υπόθεση με το επιχείρουμενο χτίσιμο της παραλίας Αφεντέλι από ιδιώτη αλλά και για το πώς κατάφεραν μέχρι σήμερα να προστατεύσουν την φύση αποτρέποντας την οικοπεδοποίηση και το χτίσιμο μιας μοναδικού φυσικού κάλλους παραλίας.

Στη συνέχεια τα μέλη της Πρωτοβουλίας ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για το πώς συγκροτήθηκε η κίνηση της Πρωτοβουλίας και για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στον αγώνα υπεράσπισης της παραλίας.Να σημειωθεί ότι ο επόμενος σταθμός της Πρωτοβουλίας είναι η παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου κατά την συζήτηση του θέματος της τσιμεντοποίησης της παραλίας Ερεσού που θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση του οργάνου την επόμενη εβδομάδα.Παράλληλα στο χώρο υπήρχε κείμενο με το ψήφισμα όπου γινόταν συγκέντρωση υπογραφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Μπουρνούς δηλώνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Ερεσού.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από την διαπολιτισμική χορωδία ενηλίκων CANTAλαλούν με τη διεύθυνση της Μαρίζας Βαμβουκλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Παναγιώτης Χριστόφας, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Μυτιλήνης «Με πυξίδα τον πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... Φακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα