× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Μητσοτάκης με διέγραψε επειδή μιλάω για το κουκούλωμα της Novartis απ’ την κυβέρνησή του»

O Γιώργος Κύρτσος για την διαγραφή του από τη Ν.Δ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2022

«Ο Μητσοτάκης με διέγραψε επειδή μιλάω για το κουκούλωμα της Novartis απ’ την κυβέρνησή του»

«Έχω υποχρέωση να μιλήσω γιατί η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση», επισήμανε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ο Γιώργος Κύρτσος ευρωβουλευτής - μέχρι πρότινος - της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα διεγράφη από το κόμμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Γιάννη Ανδρουλιδάκη εξήγησε πως αποθέωνε την κυβέρνηση όταν αυτή πήγαινε καλά στο πρώτο εξάμηνο της πανδημίας αλλά πλέον δεν γίνεται να μην κάνει κριτική για τα θέματα της ενέργειας, των τιμών, του πληθωρισμού, της Novartis, τους 26.000 νεκρούς από τον κορονοϊό.

Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα τους Βρετανούς συντηρητικούς, τους βουλευτές του κόμματος του Μπόρις Τζόνσον, που ζήτησαν την παραίτησή του μετά τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή του σε κορονοπάρτυ παρά τα απαγορευτικά μέτρα στη Μεγάλη Βρετανία λόγω κορονοϊού.

«Σε αυτούς τι θα έπρεπε να έχουν κάνει; Θα έπρεπε να τους έχουν κάψει τα σπίτια όχι να τους διαγράψουν». «Που πάμε;» αναρωτήθηκε και τόνισε «όποιος μιλάει και διαφωνεί διαγράφεται; Υποτίθεται ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο δημοκρατικό κόμμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κύρτσος σημείωσε πως «η οργανωτική διαγραφή μου έχει οργανωθεί εδώ και καιρό με την έννοια ότι κανείς δεν μου έδινε σημασία και αυτά που έγραφα, που έστελνα στο Μαξίμου δεν βρίσκανε καμιά ανταπόκριση». Συνεπώς διαγράφουν έναν επισήμως που τον είχαν διαγράψει ανεπίσημα.

«Μου τηλεφώνησαν δύο φορές. Τη μια να σταματήσω να μιλάω για τις συγκοινωνίες και την άλλη για την πανδημία» είπε. «Εδώ μιλάμε για ηθική και πολιτική κατάπτωση», «τον ευχαριστώ για τη λύτρωση, εγώ δεν μπορώ σε αυτό το περιβάλλον δεν αντέχω» εξήγησε ο κ. Κύρτσος.

Μίλησε μάλιστα και για την πορεία που θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. «Δεν έχω σχέση με τον Βελόπουλο» είπε. «Είμαι 70 ετών δεν είναι η προτεραιότητα μου το νέο ξεκίνημα». «Έχω δύο χρόνια και τέσσερις μήνες ακόμα και είμαι ένας δραστήριος ευρωβουλευτής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα συνεχίσω την κριτική» είπε. «Επειδή ο Μητσοτάκης είναι αρχηγός τον άφηνα στο απυρόβλητο. Τώρα δεν είναι αρχηγός, πέταξε το γάντι, τώρα θα το σηκώσω και θα δώσω στην κριτική μου και μια ευρωπαϊκή διάσταση καθώς είναι απαράδεκτο να κουκουλώνουμε το σκάνδαλο της Novartis και να πηγαίνουμε σε διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικής λειτουργού οι οποίες μας εκθέτουν διεθνώς», εξήγησε.

«Μου έκανε εντύπωση ότι ο Μητσοτάκης με διέγραψε επικαλούμενος το θέμα της Novartis. Θα μπορούσε να με διαγράψει για εκατό άλλους λόγους» σημείωσε.

«Επομένως μπαίνει πιο βαθιά με δική του ευθύνη στο θέμα της Novartis, είναι αποφασισμένος δηλαδή να το πάει μέχρι το τέλος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό έχει ένα υψηλό ρίσκο πολιτικό για τον ίδιο, τη Νέα Δημοκρατία, την εικόνα της χώρας, κλπ» είπε ο ευρωβουλευτής τονίζοντας πως του κάνει εντύπωση «η επιλογή του πεδίου αναμέτρησης».

Του κάνει εντύπωση σημείωσε και ένα τουΐτ του Βέμπερ ο οποίος έγραψε ότι θα τον καλέσουν για εξηγήσεις, επειδή δυσφημεί τον Μητσοτάκη. «Περίμενα ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να δείξει έναν πιο ώριμο προβληματισμό για το τι ακριβώς συμβαίνει με τη Novartis, τους δημοσιογράφους, τη δικαστική λειτουργό όλα αυτά είναι μπροστά μας» επισήμανε κ. Κύρτσος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου

Η επίσημη ανακοίνωση
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία