× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Είναι σπουδαίο να μαθαίνεις με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/2/2022

Είναι σπουδαίο να μαθαίνεις  με ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο

Ο κόσμος της μουσικής, είναι ο τίτλος του βιβλίου από τις εκδόσεις δεσύλλας, που μας βοηθά να γνωρίσουμε εννέα αγαπημένα είδη σύγχρονης δυτικής μουσικής, από όλο τον κόσμο, καθώς και έθνικ και φολκ από το νότιο ημισφαίριο! Και μάλιστα με έναν ξεχωριστό τρόπο! Μαθαίνουμε για την εποχή κάθε μουσικού ρεύματος, την μόδα που επηρέασε, την ατμόσφαιρα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες, πατώντας μια νότα που υπάρχει σε κάθε δισέλιδο, για να ακουστεί ένα χαρακτηριστικό τραγούδι κάθε μουσικού είδους. Έτσι θα μάθουν τα παιδιά να αναγνωρίζουν, να ξεχωρίζουν, και να γνωρίσουν τα της Τζαζ μουσικής, της Κάντρι, της Ροκ εν Ρολ, της Σάλσα, της Ρέγκε, της Χιπ Χοπ, της Ντίσκο, της Ροκ μουσικής. Για παιδιά από 6 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την μουσική πάμε στο θέατρο! Η Παραμυθοποιός, και συγγραφέας αυτού του βιβλίου είναι η Μαρία Κορινθίου. Σαν μαμά και ηθοποιός, έγραψε αυτό το βιβλίο για να βοηθήσει την κορούλα της και τα μικρά παιδιά να μάθουν ποια μυστικά κρύβονται μέσα σε ένα θέατρο! Μέσα από ένα παραμυθένιο τρόπο. Η κορούλα της η Ισμήνη Αïβάζη, ( με το τόσο όμορφο και θεατρικό όνομα), έμαθε τα μυστικά της παράστασης και του θεάτρου, τόσο καλά που ανέλαβε την εικονογράφηση του βιβλίου συντροφιά με την Λιάνα Δενεζάκη. Θα τα μάθουν τα μυστικά και οι αναγνώστες τους, με αυτόν τον όμορφο τρόπο τους, και την αγάπη τους για το θέατρο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

Από την μουσική, και το θέατρο πάμε στην ζωγραφική! Μια αλλιώτικη ζωγραφική, αφού θα μάθουμε να ζωγραφίζουμε το πολύτιμο νερό, φυσικά όχι μόνο να το ζωγραφίζουμε, αλλά και όλα γύρω από αυτό! Με τον τρόπο της Μαριέττας Κόντου και την εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη. Ζωγράφισέ μου ένα νερό! Είναι ο τίτλος του βιβλίου τους, το οποίο μας λύνει πολλές απορίες, για αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις κόκκινη κλωστή δεμένη, για παιδιά από 5 ετών.

Μιλώντας για το νερό, ας πάμε να μάθουμε για τους ωκεανούς! Θαυμαστοί Ωκεανοί, είναι ο τίτλος του βιβλίου, που είναι εγκυκλοπαιδικού τύπου, ας μου επιτραπεί η έκφραση, μας μαθαίνει πολλά για το μυστηριώδες αυτό μέρος του πλανήτη μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγγραφέας του, η Jess French, που είναι και κτηνίατρος, αλλά και παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής για παιδιά, με θέματα περιβαλλοντικά, αγαπά τη φύση και αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η εικονογράφηση είναι της Claire McElfatrick, και η μετάφραση του Μιχάλη Μαρκόπουλου. Είναι ένα εξαιρετικό πραγματικά βιβλίο, που έχει να μας μάθει πολλά! Οι εκδόσεις διόπτρα, το προτείνουν για παιδιά από 7 ετών.

Έχει πλάκα να μαθαίνεις! Ναι, αν γίνεται σωστά, με τον τρόπο που ταιριάζει στα παιδιά, με παιχνίδι και χαρά θα έλεγα, έχει πράγματι πλάκα να μαθαίνεις! Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου-παραμυθιού της Μπριγκίτε Βένιγκερ, με την υπέροχη εικονογράφηση της Εύα Θάρλετ, και την απόδοση- μετάφραση του Φίλιπου Μανδιλαρά, που η συνεργασία τους το καθιστά αξιαγάπητο!
Δανείζομαι από το οπισθόφυλλο του: Ο Μαξ το ποντικάκι ξέρει ήδη να διαβάζει και να γράφει. Του έμαθε η μαμά του. Οι φίλοι του θέλουν και αυτοί να μάθουν να διαβάζουν και έτσι αποφασίζουν να φτιάξουν ένα σχολείο μέσα στο δάσος για να τους διδάξει ο Μαξ όσα ξέρει. Σιγά σιγά, ο καθένας συνειδητοποιεί ότι γνωρίζει πράγματα πολύ χρήσιμα για τους υπόλοιπους. Έχει πλάκα, τελικά, να μαθαίνεις!

Και κάπως έτσι μεταμορφώνονται ο ένας μετά τον άλλον από μαθητή σε δάσκαλο. Όλοι; Όλοι! Δεν υπάρχει κανείς χωρίς ένα ταλέντο, έστω και κρυφό. Κι ύστερα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ό,τι μαθαίνουμε είναι δικό μας. Δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.Προτείνεται από τις εκδόσεις Πατάκη, για παιδιά από 3 ετών. Ανήκει σε μια σειρά αντίστοιχων παραμυθοβιβλίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος για σήμερα, θα σας προτείνω ένα βιβλίο, για να μάθουν οι γονείς πώς μπορούν να βοηθήσουν τα ‘’διαφορετικά’’ παιδιά τους. Το παιδί μου είναι διαφορετικό! Πώς να το βοηθήσω; Είναι από εκείνα τα βιβλία –εργαλεία που λύνουν τα χέρια γονιών και γιατί όχι και εκπαιδευτικών αλλά και για επαγγελματίες ειδικής αγωγής, δραστήριους ευτυχώς στις μέρες μας! Για την βιβλιοθήκη των γονιών του 21ου αιώνα!

Τώρα που ξέρουμε και πρέπει να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να βοηθάμε τα παιδιά με υπερκινητικότητα, με υψηλή νοητική ικανότητα, με μαθησιακές δυσκολίες, με το σύνδρομο Άσπερκερ.

Το βιβλίο συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, περιλαμβάνει ασκήσεις και δραστηριότητες.Η συγγραφέας του η Marina Failliot-Laloux, είναι παιδαγωγός με ειδίκευση στη θετική ψυχολογία και στη θετική παιδαγωγική. Την μετάφραση του υπογράφει η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

*H Aθανασία Δαφιώτη είναι δημοσιογράφος-θεατρολόγος

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης