× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δεν αντέχουμε άλλο. Ως εδώ!»

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωση και την προστασία της ζωής και της υγείας

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 18/2/2022

«Δεν αντέχουμε άλλο. Ως εδώ!»

Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, φοιτητές και συνταξιούχοι ένωσαν τις φωνές τους στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου στη Μυτιλήνη το απόγευμα της Παρασκευής και απαίτησαν μέτρα για την επιβίωση και την προστασίας της ζωής και της υγείας τους.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης έγιναν αναφορές στην ακρίβεια και την αδυναμία των λαϊκών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις, στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ «ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης, τις απολύσεις και το ξεσπίτωμα τους, στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών να παραμείνουν στα χωράφια τους».
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κεντρικό ομιλητή της συγκέντρωσης Νίκο Τσαγκαρέλλη «στην επιχείρηση τρομοκράτησης της Κυβέρνησης απέναντι στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε στη Βάστρια» ζητώντας «να παρθούν τώρα πίσω οι απαράδεκτες διώξεις και κατηγορίες απέναντι σε αιρετούς, συνδικαλιστές και άλλους διαδηλωτές». Παράλληλα ο κ.Τσαγκαρέλλης τόνισε ότι : «Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων με το νομοθετικό οπλοστάσιο που διαθέτουν οι Κυβερνήσεις θα πάρει απάντηση από το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, απ’ όλα τα σωματεία και τους φορείς».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Τσαγκαρέλλης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους,ανέργους, φοιτητές και συνταξιούχους για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς ενάντια στη δημιουργία νέας δομής αλλά και στο κλείσιμο του Καρά Τεπέ.

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απηύθυναν μεταξύ άλλων ο Μαντέο Κάλφι εκ μέρους του Συνδικάτου Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων, η Αμαλία Γκίκα μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών Μυτιλήνης, ο Στρατής Κόμβος Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και ο Μάνος Μαλαμάς Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
Ακολούθησε πορεία στην Ερμού και στην προκυμαία της Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ