× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δικαιούνται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας»

Στην 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/2/2022

«Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δικαιούνται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας»

Την επέκταση του Επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, κλιμακωτά ανάλογα με την ειδικότητά τους, ζητούν οι Σύλλογοι και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως ανέφερε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατής Κλεάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Στρατής Κλεάνθης οι εργαζόμενοι όλων των νοσοκομείων συμμετείχαν στην 4ωρη στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή  και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο επίδομα αφορά πολλούς κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Εμείς ζητάμε να ενταχθούν στο επίδομα αυτό το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό, όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων με δεδομένο ότι με την πανδημία του κορονοϊού και όλα τα άλλα λοιμώδη νοσήματα, οι εργαζόμενοι στους χώρους υγείας ανεξαρτήτως ειδικότητας εκτίθενται σε κινδύνους σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.

Το πόρισμα της επιτροπής ωστόσο που εισηγείται το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο, βάζει μεν στην πρώτη κατηγορία τους νοσηλευτές, υποβιβάζει όμως άλλους κλάδους όπως είναι οι παρασκευαστές και οι υπεύθυνοι  σίτισης ενώ αφαιρεί τελείως το επίδομα από τους τεχνικούς. Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτά από εμάς, και αποτελούν αιτία πολέμου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόνισε ο Στρατής Κλεάνθης οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα συναρμόδια Υπουργεία αφού το πόρισμα είναι  γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

«Έχουν γίνει επαφές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Υγεία με τα Υπουργεία ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κο  Σταϊκούρα. Η άποψή μου είναι ότι το συγκεκριμένο πόρισμα πρέπει να βελτιωθεί και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη όπως έχει κατατεθεί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Κλεάνθης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου εξακολουθούν να είναι σε αναστολή πάνω από 10 άτομα και οι ελλείψεις είναι πλέον ορατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν από μερικές εβδομάδες όταν ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων, είχε νοσήσει από κορονοϊό ήμασταν σε οριακή κατάσταση και υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες. Σήμερα είμαστε λίγο καλύτερα ωστόσο και πάλι υπάρχουν πολλές απουσίες συναδέλφων είτε επειδή έχουν βγει με αναστολή είτε επειδή νοσούν από κορονοϊό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πιέζονται τα τμήματα και οι κλινικές και πολλοί συνάδελφοι να μην μπορούν να πάρουν ούτε άδεια.

Για να αναπληρωθούν οι θέσεις των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή θα πρέπει οι τρίμηνες συμβάσεις, που δίνει η κυβέρνηση να γίνουν τουλάχιστον οχτάμηνες ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψή των κενών. Εκτιμώ ότι θα έχουμε εξελίξεις μετά τις 31 Μαρτίου όταν θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον όσων έχουν τεθεί σε αναστολή».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση για την Παλαιστίνη

Πέμπτη 16 Μαΐου, στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης, στις 6:30 το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Κέντρα ολοκληρωμένης φροντίδας ανακοίνωσε ο Βαρτζόπουλος

Με κινητοποίηση διαμαρτυρίας υποδέχθηκαν τον υφυπουργό Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί της Λέσβου στην Καλλονή
ΥΓΕΙΑ

Ξεκίνησε η μετακόμιση της ψυχιατρικής κλινικής Μυτιλήνης

Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί μέσα στο καλοκαίρι
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεσιτών

Οι μεσίτες της χώρας απέκτησαν το δικό τους πανελλαδικό συνδικαλιστικό όργανο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Παλλεσβιακή Ένωση Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις για την Μάχη του Σκρά

Τίμησαν τους 338 Λέσβιους πεσόντες της Μεραρχίας Αρχιπελάγους
ΥΓΕΙΑ

Σε συνέδριο για την υγεία και την τεχνητή νοημοσύνη ο Καμπούρης

Ο πρόεδρος και διοικητής του Νοσοκομείου παρακολούθησε με ενδιαφέρον μεταξύ άλλων την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΥΓΕΙΑ

Ανελέητο «φόρο» καταβάλλουν οι εργαστηριακοί γιατροί

Εξηγούν στους ασθενείς τους στη Λέσβο γιατί διαμαρτύρονται, την ίδια ώρα που το υπουργείο Υγείας τους «εκβιάζει», όπως λένε
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αρώματα ρίγανης στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

Μοσχομύρισε το σχολείο στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δράσης ευαισθητοποίησης για την διατροφική αξία των αρωματικών φυτών και την συμβολή τους στην ιατρική
ΥΓΕΙΑ

Επιχείρηση μεταφοράς ασθενή, μέλους πληρώματος δεξαμενόπλοιου

Την Τετάρτη τα ξημερώματα ένας 29χρονος λιπαντής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Υποδοχή Βαρτζόπουλου με κινητοποίηση στην Καλλονή

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου πραγματοποιεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής