× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές»

Στη Λέσβο από 31 Μαΐου έως 10 Ιουνίου το 11ο Διεθνές Σχολείο Γεωπάρκων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2019

«Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές»

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί φέτος από 31 Μαΐου έως 10 Ιουνίου το Διεθνές Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων με αντικείμενο «Κλιματική αλλαγή και μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κορυφαία εκπαιδευτική δράση κατάρτισης στελεχών του Διεθνούς Προγράμματος «UNESCO Global Geoparks» συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Τμήμα Γεωγραφίας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την UNESCO και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου.

Επιστημονικός υπεύθυνος του 11ου Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων είναι ο Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων.

Η οργάνωση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου Γεωπάρκων συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον ενώ παράλληλα προβάλει την Λέσβο ως κέντρο εκπαίδευσης και πρότυπο για τη δημιουργία και λειτουργία των Γεωπάρκων σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν περισσότερα από 50 στελέχη γεωπάρκων, υπεύθυνοι φορέων τουρισμού, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίων, υποψήφιοι διδάκτορες, στελέχη επιστημονικών φορέων που συνεργάζονται με γεωπάρκα και σχεδιάζουν ή υλοποιούν καινοτόμες δράσεις διαχείρισης και ανάδειξης της γεωλογικής μας κληρονομιάς από την Ακτή Ελεφαντοστού, το Βιετνάμ, τη Βόρεια Κορέα, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Εκουαδόρ (Ισημερινός), τη Ζάμπια, την Ινδία, την Ινδονησία, το Ιράν, την Ιταλία, την Κένυα, την Κίνα, την Κόστα Ρίκα, την Κούβα, το Λουξεμβούργο, τη Μαλαισία, το Μαρόκο, το Μεξικό, τη Μογγολία, το Μπενίν, τα Νησία Φερόες, τη Νορβηγία, το Ομάν, το Πακιστάν, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τανζανία, την Τυνησία, τη Χιλή και την Ελλάδα.

Στο Θερινό Σχολείο Γεωπάρκων θα παρουσιάσουν εισηγήσεις Καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων αλλά και Καθηγητές από το εξωτερικό, διακεκριμένοι επιστήμονες από Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα και ειδικοί επιστήμονες από την UNESCO.

Παράλληλα με τις διαλέξεις, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Λέσβο με στόχο τη γνωριμία των συμμετασχόντων με το φυσικό περιβάλλον, τα γεωλογικά μνημεία, τους οικοτόπους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα Μουσεία, τα μοναστήρια, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς και τα τοπικά προϊόντα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοργάνωση του Διεθνούς Σχολείου Γεωπάρκων στη Λέσβο θα συμβάλλει στην προβολή της Λέσβου στο εξωτερικό ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα ώστε τα θέματα αυτά να αποτελέσουν αντικείμενο επιστημονικής δραστηριότητας στο χώρο του Αιγαίου, με σημαντική αναπτυξιακή διάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου www.petrifiedforest.gr/geoparks2019, Ε-mail: [email protected],  Tηλέφωνο: 2251047033.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Opening fiesta για το Bracciera στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Την Παρασκευή 17 Μαΐου με τον dj Bobito
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερη επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης στη Λέσβο

Το πρόγραμμα συναντήσεων και η κεντρική ομιλία για τις ευρωεκλογές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος»

Ο πολιτικός φορέας ΚΟΣΜΟΣ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Πέτρος Κόκκαλης και Βασιλική Γραμματικογιάννη έστειλαν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ε. του ΚΚΕ Κώστα Ρήγα στον Συνοικισμό

Η Σύσκεψη – συζήτηση με θέμα «Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μάη στις 7 το απόγευμα στην Μυτιλήνη