× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με μουσική για δικαιοσύνη η 10η μέρα στη δίκη της δολοφονίας Ζακ

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα έδωσε και η Σοφία Μπεκατώρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/2/2022

Με μουσική για δικαιοσύνη η 10η μέρα στη δίκη της δολοφονίας Ζακ
Μάριος Λώλος

Συγκίνηση έξω από το δικαστήριο όπου συνεχίζεται για δέκατη μέρα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με τα μέλη της Ανοιχτής Ορχήστρας να τραγουδούν συνοδεία μουσικών οργάνων, αλλά χωρίς μικρόφωνο, και να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Αλέξανδρος Κατσής

Η ορχήστρα υποδέχθηκε ιδιαίτερα θερμά την Αμαλία και τη μητέρα της, το κορίτσι που καταγγέλλει βιασμό από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα, από την ηλικία των 12 μέχρι 14 ετών, η οποία επρόκειτο να καταθέσει σήμερα κεκλεισμένων των θυρών, αλλά η δίκη αναβλήθηκε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με χειροκροτήματα έγινε δεκτός ο πατέρας του Ζακ κι εκείνος ανταποκρίθηκε με ένα ζεστό ευχαριστώ. Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα έδωσε και η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία παρακολούθησε τη διαδικασία και συνομίλησε με τους γονείς του ακτιβιστή, δηλώνοντάς τους τη συμπαράστασή της στο αίτημά τους για δικαιοσύνη.

Ακτινολόγος του Ασκληπιείου Βούλας και μέλος της ΟΕΝΓΕ κατέθεσε ότι ήταν ρατσιστική η συμπεριφορά των αστυνομικών και ότι, όπως γνωρίζουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί που έχουν εφημερία, ένα μεγάλο κομμάτι της ΕΛ.ΑΣ. όταν βλέπει έναν άνθρωπο που νομίζει ότι έχει κάνει χρήση ουσιών, τον αντιμετωπίζει σα να μην έχει δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια και τη υγεία. «Αυτό συνιστά ρατσιστική συμπεριφορά. Ευθύνονται απολύτως για την άσκηση της βίας και για τη χειρπέδηση», είπε, μεταφέροντας επίσης την επικοινωνία της με γιατρό του Ευαγγελισμού που δήλωσε συγκλονισμένος επειδή είδε έναν νεκρό άνθρωπο χειροπεδημένο. Η μάρτυρας συμπλήρωσε ότι οι αστυνομικοί τον κλωτσούσαν και τον έβριζαν, ακόμη και αφού τον είχαν ρίξει στο έδαφος και ήταν ακινητοποιημένος.  

Κατά την ακροαματική διαδικασία, αναγνώστηκε η κατάθεση στον ανακριτή, του αυτόπτη μάρτυρα με το κίτρινο μπλουζάκι, ο οποίος δεν είχε βρεθεί για να προσέλθει μάρτυρας στο δικαστήριο, όπως ζητάει επιμόνως η πολιτική αγωγή. Η κατάθεσή του θεωρείται σημαντική, διότι έχει την εικόνα από τον ακτιβιστή πριν καν εγκλωβιστεί μέσα στο κοσμηματοπωλείο, από την ώρα δηλαδή που προσπάθησε να μπει στον «Βενέτη» για να ζητήσει λίγο νερό. Θεώρησε ότι βρίσκεται σε επιληπτική κρίση και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοσιογράφος Αφροδίτη Φράγκου κατέθεσε για την επίθεση που δέχτηκε από τον κατηγορούμενο Χορταριά, λίγες μέρες μετά το φονικό λιντσάρισμα, όταν περνώντας από τη Γλάδστωνος, κατέβασε κόλλες χαρτί με σήμα έναν χρυσό αετό και το σύνθημα «Δικαιοσύνη για όλους», που παραπέμπει στο σύνθημα της αμερικανικής ακροδεξιάς «όλες οι ζωές μετράνε».

Ο παθολόγος με ειδίκευση στην προνοσοκομειακή ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημήτριος Φραγκάκης, επιβεβαίωσε τις καταθέσεις των τριών ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών και ενός πραγματογνώμονα της οικογένειας, ότι δηλαδή ο θάνατος του ακτιβιστή οφείλεται αποκλειστικά στα χτυπήματα που δέχθηκε. 

Μάρτυρας, πρώην αστυνομικός, μακρινός συγγενής του θύματος, κατέθεσε ότι η βία των αστυνομικών ήταν υπερβάλλουσα και αμφισβήτησε τον χειρισμό της υπόθεσης στη συνέχεια, που είχε σκοπό την συγκάλυψη των δραστών και όχι την προστασία του Ζακ.  

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία