× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μνημόνιο συνεργασίας Δυτικής Λέσβου και ΙΕΚ Μυτιλήνης

Οι δύο φορείς στο πλαίσιο της συνεργασίας θα αναπτύξουν ερευνητική, αναπτυξιακή και εκπαιδευτική δράση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/2/2022

Μνημόνιο συνεργασίας Δυτικής Λέσβου και ΙΕΚ Μυτιλήνης

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δυτικής Λέσβου και του Δημοσίου ΙΕΚ Μυτιλήνης συνυπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ στη Μυτιλήνη, Νίκος Μακαρώνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο φορείς με βάση το μνημόνιο συνάπτουν εκπαιδευτική, επιστημονική, ερευνητική και αναπτυξιακή συνεργασία και την προώθηση δράσεων όπως:

-Συνεργασία ομάδων εργασίας και εργαστηρίων των Ιδρυμάτων και Οργανισμών. Ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, μεταφορά τεχνογνωσίας.

-Ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, της διερεύνησης των αναγκών της αγοράς εργασίας στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, της συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων, δράσεων και της δημιουργίας απαραίτητων διαύλων πολυποίκιλης επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Αξιοποίηση των καταρτιζόμενων του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης, μέσω της Πρακτικής Άσκησης στις υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

-Διερεύνηση των κοινωνικών παραγόντων και των εκπαιδευτικών αναγκών για τη δημιουργία παραρτήματος του ΔΙΕΚ Μυτιλήνης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου.

-Διοργάνωση και προβολή δράσεων ανάδειξης του σημαντικού έργου που προσφέρουν τα ΔΙΕΚ στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Κοινές δημοσιεύσεις και υποβολή ερευνητικών προτάσεων,  συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

-Κάθε άλλη ερευνητική, ακαδημαϊκή ή και διοικητική δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος συναποφασίζεται από τους εταίρους.

«Το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου μας με το ΔΙΕΚ Μυτιλήνης, αποτελεί μία σημαντική αρχή, για να μπορούν πλέον και οι κάτοικοι της Δυτικής Λέσβου να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής κατάρτισης και μάλιστα υπό το πρίσμα των ειδικών επαγγελματικών αναγκών της περιοχής μας που θέλουμε επίσης να αναδείξουμε. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Μακαρώνη για όλη τη συνεργασία που προηγήθηκε και φυσικά τώρα θα εδραιωθεί σημειώνοντας και τον απώτερο σκοπό μας, τη δημιουργία Παραρτήματος ΔΙΕΚ και στην Καλλονή», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου

Απαραίτητος ο δραστικός περιορισμός της κατανάλωσης τους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου