× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προεκλογικά παιχνίδια με την υγεία των εργαζομένων

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Επιτροπής Εργαζομένων στο ΚΥΤ Μόριας

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 22/5/2019

Προεκλογικά παιχνίδια με την υγεία των εργαζομένων

Φαίνεται πως ορισμένοι προκειμένου να δουν να ευοδώνονται τα πολιτικά τους σχέδια δεν λογαριάζουν ακόμα και την υγεία των εργαζομένων αλλά και των αιτούντων άσυλο στη Μόρια. Ο λόγος για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν με σκοπό την διακοπή των εργασιών της αποπεράτωσης του αποχετευτικού στο ΚΥΤ Λέσβου και ενώ το έργο θα ολοκληρωνόταν τον επόμενο μήνα. Οι εργαζόμενοι του ΚΥΤ Μόριας εξέδωσαν ανακοίνωση με την ζητούν από την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Οι εργαζόμενοι/ες στο ΚΥΤ Λέσβου με λύπη πληροφορήθηκαμε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διακοπή των εργασιών της αποπεράτωσης του αποχετευτικού στο ΚΥΤ Λέσβου.

Τα λύματα εξακολουθούν να ξεχειλίζουν στην είσοδο του Camp. Οι φιλοξενούμενοι στο camp ζουν πάνω στα λύματα, οι εργαζόμενοι στα γραφεία εισέρχονται στο χώρο εργασίας πατώντας μέσα σε αυτά, οι δε εργαζόμενοι στην είσοδο υπομένουν τη δυσοσμία των λυμάτων καθ' όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε, το έργο θα ολοκληρωνόταν μέχρι τον Ιούνιο και οι εργαζόμενοι ήλπιζαν να μη περάσουν άλλο ένα καλοκαίρι υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες εργασίας, μια και με τη ζέστη το πρόβλημα της δυσοσμίας επιδεινώνεται και οι κίνδυνοι για την υγεία αυξάνονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διακοπή των εργασιών, η οποία πιθανώς προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητή προεκλογική κρίση, υποβαθμίζει τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων του ΚΥΤ Λέσβου που έτσι κι αλλιώς εργάζονται σ’ ένα «δύσκολο» περιβάλλον.

Ζητάμε από την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας και να βρεθεί μια λύση που να είναι αποδεκτή από όλους και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης τόσο των εργαζομένων όσο και των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ Λέσβου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τίμησαν στη Μυτιλήνη την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην Επάνω Σκάλα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στους δασκάλους και νηπιαγωγούς της Λέσβου

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκλέγει νέο διοικητικό συμβούλιο,εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους σε ΑΔΕΔΥ και Διδασκαλική Ομοσπονδία
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Πελοποννήσιοι τιμούν τον Καραβόγιαννο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στο πάρκο Καραπαναγιώτη στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων