× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πανελλαδική δράση για την Υγεία

Στις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, την 1η Φεβρουαρίου, συμμετέχει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/1/2022

Πανελλαδική δράση για την Υγεία
φωτογραφία αρχείου

Στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου συμμετέχει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών,   με στάση εργασίας  από τις   12 έως τις 3 το μεσημέρι που προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ σε όλο το δημόσιο. Η παράταξη στην ανακοίνωση της καταγγέλει  ότι   η  πλειοψηφία της διοίκησης  του σωματείου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης παραμένει σε αδράνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών μεταξύ άλλων αναφέρεται:

 «Την ώρα που σφυροκοπά η πανδημία με την νέα μετάλλαξη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πολλά!  Οι μάσκες υψηλής προστασίας που δίνονται είναι ελάχιστες.

 Την ώρα που τα νοσοκομεία είναι αποδεκατισμένα από προσωπικό και η ενδονοσοκομειακή διασπορά αυξάνεται, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μέτρα προστασίας, μειώνει την καραντίνα των υγειονομικών. Είναι απαράδεκτο και χωρίς καμία επιστημονική βάση το μέτρο αυτό. Αν κάποιος εργαζόμενος νοσεί και αναγκάζεται να δουλεύει και διασπείρει την νόσο από ποιόν θα ζητήσει την ευθύνη; Η νόσηση των συναδέλφων κάνει ακόμα πιο εμφανή την έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας και  στο Βοστάνειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υπουργείο συνεχίζει να απειλεί τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί με απολύσεις. Άρα ακόμα μεγαλύτερα κενά και εξώθηση των νοσοκομείων στην υπολειτουργία. Χιλιάδες υγειονομικοί στη χώρα και στο νησί μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Οι υποσχέσεις της υφυπουργού δεν μας λένε τίποτα γιατί πολλές φορές και η ίδια και οι ομόλογοι της δεν τήρησαν ανάλογες υποσχέσεις! 

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  βρισκόμαστε πέρα από τα όρια της εξουθένωσης λόγω των ελάχιστων προσλήψεων, της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας και των τραγικών  ελλείψεων  σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.     Το πρόσφατο περιστατικό  από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  είναι ενδεικτικό της υποστελέχωσης αλλά και της γενικότερης  νοοτροπίας που επικρατεί στην υγεία.  Η δυναμική παρέμβαση των νεφροπαθών και των συγγενών τους απέτρεψαν προσωρινά τη παράλυση της ήδη υποστελεχωμένης  μονάδας.  Το παράδειγμα δεν είναι μοναδικό , η  ίδια λογική υποστελέχωσης επικρατεί και σε άλλα τμήματα, όπως  πχ  στο ακτινολογικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το ποτήρι ξεχείλισε δεν αντέχουμε άλλο. Δεν ζητάμε, δεν παρακαλάμε, αλλά απαιτούμε:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας. Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ.
  • Καμία ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην υγεία.
  • Ουσιαστικά  μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

Απαιτούμε από την  πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου αφού δεν οργανώνει, τουλάχιστον να στηρίξει   τους αγώνες των εργαζόμενων.Τίποτα δεν γίνεται αν μένουμε θεατές».

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Νέο ασθενοφόρο απέκτησε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Η Οργάνωση AHEPA LESVOS- «Πιττακός ο Μυτιληναίος» κάλυψε το κόστος ανακαίνισης και εκτελωνισμού ασθενοφόρου που βρίσκονταν στο Τελωνείο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο

Για τον νευροχειρουργό Βασίλη Κοντογιάννη, τους συνεργάτες ιατρούς καθώς και τον φυσικοθεραπευτή Ιωσήφ Γαληνό
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών