× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση»

Δήλωση της βουλευτή Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/1/2022

«Να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση»

«Μέσα στις συνθήκες της παγωνιάς και του χιονιά τα λαϊκά νοικοκυριά καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στο τσουχτερό κρύο και στον τσουχτερό λογαριασμό ρεύματος και θέρμανσης. Έτσι μεταφράζεται στην πράξη η απελευθέρωση της ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση και τα «πράσινα άλογα» της ανάπτυξης, στην οποία ομνύουν όλα τα άλλα κόμματα» επισημαίνει σε δήλωση της η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δήλωση συνεχίζει ως εξής: «Η εικόνα βέβαια θα ήταν πολύ διαφορετική αν, αντί για μέτρα- γιατροσόφια, η κυβέρνηση εφάρμοζε την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα και την ενέργεια!

Το ελάχιστο που απαιτείται τώρα είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και θέρμανση, γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Με ευθύνη της κυβέρνησης να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε όσα σπίτια έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών.

Με ευθύνη των δήμων να λειτουργήσουν θερμαινόμενες αίθουσες για να προστατευτούν απ’ το κρύο όσοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη. Να εξασφαλισθεί διαρκής θέρμανση σε όλα τα σχολεία, με δεδομένη την ανάγκη συνεχούς αερισμού των αιθουσών λόγω της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτονόητη και επιτακτική ανάγκη είναι να προστατευτούν από τις συνθήκες της κακοκαιρίας και οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και στις δομές των άλλων νησιών και είτε μένουν χωρίς ρεύμα στην παγωνιά είτε καίγονται στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει πιο μαζικά να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη και η διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος και προστασίας απ’ την ακρίβεια των εργαζομένων, των ανέργων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών επαγγελματιών. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό»!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ