× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβλήθηκε η δίκη για τη «μάχη της Καράβας»

Για τις 19 Ιανουαρίου του 2023 προσδιορίστηκε να γίνει η δίκη 24 πολιτών και αυτοδιοικητικών. Περισσότεροι από 160 οι μάρτυρες κατηγορίας – μηνυτές Αστυνομικοί των ΜΑΤ!

Δημοσίευση 20/1/2022

Αναβλήθηκε η δίκη για τη «μάχη της Καράβας»

Αναβλήθηκε στις 3 το μεσημέρι σήμερα, λόγω παρελεύσεως ωραρίου για τις 19 Ιανουαρίου του 2023, δηλαδή ακριβώς για μετά από ένα χρόνο, η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, 24  κατηγορούμενων για τα επεισόδια στην Καράβα και το Διαβολόρεμα το Φεβρουάριο του 2020. Πρόκειται για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια διαμαρτυριών που είχαν ξεσπάσει εναντίον της δημιουργίας δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στην Καράβα. Και κατά τα οποία χιλιάδες πολίτες από όλη τη Λέσβο συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις καταστολής που είχαν έρθει στη Μυτιλήνη προκειμένου να επιβάλουν την τάξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ των 24 κατηγορουμένων είναι ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, οι Δήμαρχοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου Στρατής Κύτελης και Ταξιάρχης Βέρρος και ο Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Δαγκλής. Οι υπόλοιποι είναι απλοί πολίτες.

Στο σύνολο τους αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα κατά περίπτωση, κατηγορούνται για τα αδικήματα: Της διακεκριμένης περίπτωσης στάσης από πρόσωπα που χρησιμοποίησαν βία, της απειλής βίας και της βιαιοπραγίας κατ’ εξακολούθηση, της υποκίνησης σε στάση κατά συναυτουργία, της διακεκριμένης περίπτωσης διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα που βιαιοπράγησαν, τη υποκίνησης διατάραξης κοινής ειρήνης, της παράνομης οπλοφορίας κυνηγετικού όπλου, της παράνομη οπλοφορίας ξύλινων και μεταλλικών ροπάλων,  της οπλοχρησίας κυνηγετικών όπλων και ξύλινων και μεταλλικών ροπάλων, της παράνομης κατοχής κυνηγετικών όπλων, της ηθικής αυτουργίας σε σειρά παραβάσεων, της συνέργειας σε πράξεις βίας και βιαοπραγίας αλλά και βιαιοπραγιών κατά τη διατάραξη της κοινής ειρήνης  και τέλος για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που έγινε με φωτιές.

Έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους δικαζόμενους, μικρή ομάδα πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι ως μάρτυρες κατηγορίας έχουν κληθεί περισσότεροι από 160 Αστυνομικοί – στελέχη των ΜΑΤ οι οποίοι κατά την εξέταση τους δήλωσαν ότι επιθυμούν την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων άρα θεωρούνται μηνυτές. Πάντως εν όψει της σημερινής διαδικασίας στο δικαστήριο δεν προσήλθε κανείς τους.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στον Λόφο Ξενία για την Παλαιστίνη

Από τον Σύλλογο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO και Βιώσιμη Διαχείριση

Σύνοδος Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και Διεθνές Σεμινάριο Γεωπάρκων
ΥΓΕΙΑ

Ο αγώνας των ιδιωτών εργαστηριακών ιατρών συνεχίζεται

Δεν κατέληξε σε κανένα συμπέρασμα η συνάντηση με το υπουργείο Υγείας, αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά Μανωλακέλλη στις εκλογές του ΤΕΕ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Θέμα μηνών και ΣτΕ το άνοιγμα της δομής της Βάστριας»

«Δεν είναι φυλακή» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δ. Καιρίδης μιλώντας στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τη βίζα και το Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση μνήμης για την Αγλαΐα Αρχοντίδου‑Αργύρη

Ένας χρόνος από το θάνατο της εμβληματικής αρχαιολόγου και για πολλά χρόνια Εφόρου Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πιάστηκαν στα χέρια

Τραυματισμός και σύλληψη για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στη Γέρα

Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με πρόβατα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

18χρονός με χασίς στη Μυτιλήνη

Σύλληψη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εκδήλωση ύμνος στον πολιτισμό της ελιάς

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου και η ποιότητα των ομιλητών χαρακτήρισαν για μια ακόμα φορά την έκθεση της «Εταιρείας Αρχιπέλαγος» στο Μουσείο – Ελαιοτριβείο Βρανά στον Παπάδο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική προσέλευση στις εκλογές του ΤΕΕ στη Λέσβο

Μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής θα είναι ανοιχτές οι κάλπες