× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Λιβανός για την νέα ΚΑΠ

Κατέθεσε το σχέδιο εφαρμογής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά δεν ανακοινώνει το ύψος της στρεμματικής επιδότησης

Δημοσίευση 31/12/2021

Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Λιβανός για την νέα ΚΑΠ

Το στρατηγικό σχέδιο για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ κατέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 30 Δεκεμβρίου σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που κατέθεσαν το στρατηγικό σχέδιο, ενώ υπήρξαν αρκετές χώρες που ζήτησαν να δοθεί παράταση στο χρόνο υποβολής των στρατηγικών σχεδίων. Το επιχείρημα των χωρών αυτών ήταν πως δεν είχαν αρκετό χρόνο για να ετοιμαστούν μετά την καθυστερημένη έκδοση των οδηγιών που ενσωματώνουν το πλαίσιο συμφωνίας για την νέα ΚΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Εκείνο που λείπει, από την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι το ύψος της στρεμματικής επιδότησης που θα λάβουν οι αγρότες, στις τρεις αγρονομικές περιφέρειες που σχηματίζονται για την νέα ΚΑΠ. Ακόμη μετά την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένει άγνωστο το ποσό της ανά στρέμμα επιδότησης για τα βοσκοτόπια, για τις δενδρώδεις καλλιέργειες και τις αροτραίες καλλιέργειες.


Στην δήλωση του επί του θέματος ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός αναφέρει:
«H υποβολή του Στρατηγικού Σχεδίου της Χώρας μας για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027 αποτελεί το επιστέγασμα μιας μακράς και εντατικής περιόδου δημόσιας διαβούλευσης και προετοιμασίας του, με το σύνολο των θεσμικών και παραγωγικών φορέων του αγροδιατροφικού μας συστήματος. Σε αυτή τη δημοκρατική και πολυσυμμετοχική διαδικασία αναδείχθηκαν οι νέες προκλήσεις, οι προβληματισμοί, οι δυνατότητες και οι προοπτικές της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, καθορίζοντας εν πολλοίς τις στρατηγικές μας επιλογές, τις πολιτικές μας αποφάσεις και κατ΄ επέκταση το περιεχόμενο της στρατηγικής που σχεδιάσαμε και αποτυπώσαμε στην εθνική μας πρόταση. Μιας πρότασης ισορροπημένης και συνεκτικής με αναπτυξιακό προσανατολισμό, κοινωνική ευαισθησία και αυξημένη μέριμνα για το περιβάλλον και το κλίμα.


Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στη διαβούλευση του Στρατηγικού μας Σχεδίου και να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, τη Δ/νση Αγροτικής Πολιτικής, τις Διαχειριστικές Αρχές και τους Συμβούλους του ΥΠΑΑΤ για την εντατική, συστηματική και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν για την κατάρτιση και υποβολή του. Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς και στη νέα χρονιά, οπότε και θα υπάρξει διεξοδική επεξεργασία και διαβούλευσή του με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. στη βάση των μεταρρυθμιστικών στόχων που θέτει η νέα ΚΑΠ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η έγκρισή του και να ξεκινήσουμε την υλοποίησή του από το έτος 2023».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αρχισε η διαβούλευση για τον νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει το 2025 δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

1.115 ήταν οι αφίξεις με τσάρτερ τον Απρίλη

Χωρίς εκπλήξεις το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου του 2024 για τη Λέσβο
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξησε τις εξαγωγές τυριών η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023

Μικρή αύξηση της παραγωγής αναμένεται για το 2024, σύμφωνα με τις εαρινές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για την αγροτική οικονομία της Ε.Ε.
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια