× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η κυβέρνηση δυσκολεύει τη ζωή των ΑμεΑ και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας»

Παρέμβαση του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννη Μπουρνού σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/12/2021

«Η κυβέρνηση δυσκολεύει τη ζωή των ΑμεΑ και των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας»

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Τετάρτη 22/12 ο βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που περιείχε τροπολογίες άλλων δεκατεσσάρων υπουργείων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν ένα κατ’ επίφαση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, αφού από τα 147 άρθρα που περιλάμβανε, μόνο τα 44 εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του.

Ο Γιάννης Μπουρνούς άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την επαίσχυντη διάταξη του ν. 4865/2021, που ψηφίστηκε πρόσφατα και αφαίρεσε το δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους ασθενείς και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από ιδιώτες ιατρούς. Μια διάταξη χαρακτηριστική της ιδεοληπτικής εμμονής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που κατάργησε τη διάταξη του νόμου 4368/16 του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας είχαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς, πιστοποιημένους στον ΕΟΠΥΥ, για να τους συνταγογραφούν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

Ο κ. Μπουρνούς έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η διάταξη αυτή στους ανασφάλιστους πάσχοντες με Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο, που παρακολουθούνται από εξειδικευμένους ιατρούς. Υπενθύμισε στον Υπουργό Υγείας την Αναφορά που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες για το θέμα αυτό, ενώ απαίτησε να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και όχι μόνο να τροποποιηθεί, όπως προέβλεπε το νομοσχέδιο, που εισήγαγε παράλληλα περίεργες πρακτικές για κατ΄ εξαίρεση συνταγογράφηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνεχεία, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου καυτηρίασε την παράταση της απαλλαγής καταβολής στο Δημόσιο ποσοστού 5% από τις ιδιωτικές Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης επί των νοσηλίων που εισπράττουν. Την ώρα που η κυβέρνηση περιέκοψε κατά 820 εκατομμύρια τον προϋπολογισμό του 2022 για το ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει απτόητος να κάνει «δωράκια» σε ιδιωτικές κλινικές, που μάλιστα δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημική κρίση.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Μπουρνούς σχολίασε δηκτικά διάταξη του νομοσχεδίου, αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία, κατά παρέκκλιση, μπορεί ο Υπουργός να ανανεώνει υφιστάμενες συμβάσεις μίσθωσης γης και ακινήτων, που χρησιμοποιούνται για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο και τη διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου, καθώς και να μισθώνει όμορα προς αυτά γεωτεμάχια και ακίνητα.

Τονίζοντας ότι η διάταξη αφορά κυρίως τη Λέσβο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ο Βουλευτής Ν. Λέσβου έθεσε με σκωπτική διάθεση ερώτημα στον κ. Μηταράκη για τη σκοπιμότητα της διάταξης, εφόσον ο ίδιος συνεχώς επαίρεται ότι έχει τελειώσει το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα εξαιτίας της «άριστης» διαχείρισής του.

«Φέρατε άλλο ένα νομοσχέδιο-σκούπα, την τελευταία μέρα λειτουργίας της Βουλής πριν τις γιορτές. Αλλά λίγη σημασία έχει πια. Γιατί πλησιάζει η ώρα που θα σας…σκουπίσει ο ελληνικός λαός και η χώρα θα ξαναμπεί στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας», έκλεισε ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ