× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Γλυκές γεύσεις, πειραγμένες και vegan λιχουδιές στο «Ζαχαροπλάστη»

Παιδί των γλυκών και του ζαχαροπλαστείου Μασκωτίτσα ο Πάρης Γούναρης στο δικό του χώρο πλέον κερνά καθημερινά γλυκά ημέρας με παραδοσιακές και εξεζητημένες συνταγές από τη Λέσβο και όλο τον κόσμο

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/12/2021

Γλυκές γεύσεις, πειραγμένες και vegan λιχουδιές στο «Ζαχαροπλάστη»

Γλυκέςkrats-keές και ψαγμένες γεύσεις, με φαντασία και αγνά υλικά προσφέρει καθημερινά στους Μυτιληνιούς ο Πάρης Γούναρης από το «Ζαχαροπλάστη» που βρίσκεται στα Λαδάδικα απέναντι από το Μουσικό Καφενείο, στο πρώην γαλακτοπωλείο ΓΡΑΜΜΗ.

Ο Πάρης όπως είπε μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», είναι ζαχαροπλάστης από κούνια, αφού μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στο κατάστημα  των γονιών του, τη γνωστή σε όλους «Μασκωτίτσα» η οποία για πολλά χρόνια λειτουργεί στο κέντρο της Μυτιλήνης, στην οδό Αλκαίου, αρχικά και στην Προκυμαία στη συνέχεια.

«Όταν κλείσαμε  το μεγάλο κατάστημα της προκυμαίας το οποίο ήταν οικογενειακή επιχείρηση, αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου χώρο μέσα στην πόλη και να προσφέρω στους συμπολίτες μου με αγάπη και καλή διάθεση  γεύσεις αγαπημένες παραδοσιακές και πιο μοντέρνες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καταστήματος του Πάρη Γούναρη, είναι ότι η βιτρίνα γεμίζει καθημερινά με νέες παρασκευές οι οποίες έως το βράδυ έχουν εξαντληθεί.

Φτιάχνουμε μικρές ποσότητες γλυκών, ίσα ίσα για να καλύψουμε τις ανάγκες της ημέρας και τις παραγγελίες που έχουμε. Δεν έχουμε τη δυνατότητα μεγάλης παραγωγής γιατί ακριβώς στο κομμάτι της παρασκευής εργάζομαι μόνος ενώ η σύζυγός μου έχει αναλάβει το κομμάτι των πωλήσεων».

Η αδυναμία του Πάρη Γούναρη, όπως ανέφερε, είναι οι λεγόμενες πειραγμένες γεύσεις, παραδοσιακά γλυκά δηλαδή στα οποία βάζει τη δική του προσωπική πινελιά με ιδιαίτερα υλικά και τεχνικές που κάνουν τη διαφορά.

«Σεβόμαστε τις παραδοσιακές συνταγές ωστόσο θέλουμε να βάλουμε σε αυτές τη δική μας σφραγίδα προσφέροντας στους συμπολίτες μας γεύσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στην εποχή μας, δηλαδή με λιγότερα λιπαρά, λιγότερη ζάχαρη και περισσότερη γεύση. Προσπαθούμε εξάλλου να ικανοποιήσουμε και τους πιο ψαγμένους και ιδιαίτερους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν επιλέξει vegan διατροφή ή έχουν κάποια αλλεργία. Φτιάχνουμε γλυκά με αγνά υλικά φυτικής προέλευσης η γεύση των οποίων σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά και τις αυθεντικές συνταγές».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Πάρη Γούναρη στο «Ν» 99 fm

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Ανεκπλήρωτες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης στους αγρότες για αποζημιώσεις»

Αναφορά του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Μπουρνού στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΕΛΛΑΔΑ

Προτεραιότητα η δημιουργία ομάδων παραγωγών και συνεργατικών σχημάτων

Ενδιαφέρουσα συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΝΕΝ: Σαρωτικό το νέο πέρασμα του κορονοϊού από την ακτοπλοΐα

Αναγκαία η λήψης μέτρων για την προστασία ναυτικών και επιβατών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Εκπτώσεις και τουρισμό περιμένουν οι έμποροι για να σωθούν!

Μαύρος Ιούνιος για την αγορά της Μυτιλήνης, καλύτερος διαφαίνεται ο Ιούλιος. Λίγο καλύτερη η κατάσταση στην αγορά της Καλλονής, όπου κινείται κάπως και το ηλεκτρονικό εμπόριο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κατάσταση στον ελαιώνα της Λέσβου

Καρπόπτωση και σβήσιμο καρπού παρατηρείται σε ελαιώνες του νησιού
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνεχίζονται τα «παρατράγουδα» του ΟΣΔΕ

Νέοι ορθοφωτοχάρτες λίγο πριν ολοκληρωθεί η κατάθεση των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εξωφρενικές αυξήσεις στο κόστος μεταφοράς φορτηγών

Βαρύ πλήγμα για την κτηνοτροφία της Λέσβου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη Σμύρνη 15 τουριστικοί πράκτορες από Μυτιλήνη, Πλωμάρι και Μόλυβο

Συναντήθηκαν με Τούρκους συναδέλφους τους και στελέχη της ακτοπλοϊκής εταιρείας που δρομολογεί το καταμαράν. Στο τραπέζι της συζήτησης η προβολή του δρομολογίου και η τιμή του εισιτηρίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Έρχονται τα πάνω κάτω στην παραγωγή ελαιολάδου

Οι υψηλές τιμές του βιομηχανικού ελαιολάδου προμηνύουν αλλαγές στην διαδικασία συγκομιδής και εξαγωγής του ελαιολάδου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επανεκκίνηση για τον Θρησκευτικό τουρισμό στη Λέσβο

Αυξημένο ενδιαφέρον από προσκυνητές, κυρίως από Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι αξιοποιούν τα δρομολόγια της Καβάλας και διοργανώνουν εκδρομές για το νησί μας
ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακή κάρτα εργασίας... και αυθαιρεσίας

«Δόθηκαν οδηγίες σε εργαζόμενους που πιάνουν στις 5:00π.μ. να χτυπάνε την κάρτα τους στις 6:00π.μ για να μην φανεί η μία ώρα νυχτερινής απασχόλησης»