× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αύξηση των νοσηλειών covid στη Μυτιλήνη

Στην πίεση που δέχεται το νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες, στη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου καθώς και στην έναρξη του εμβολιασμού στα παιδιά αναφέρθηκε ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/12/2021

Αύξηση των νοσηλειών covid στη Μυτιλήνη

Ισχυρή πίεση δέχεται το νοσοκομείο της Μυτιλήνης τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της αύξησης των νοσηλειών στα τμήματα του κορονοϊού, η οποία αποτελεί φυσική συνέχεια της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου και της διασποράς των κρουσμάτων σε όλο το νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 16 άτομα σε απλές κλίνες τη στιγμή πρου πριν μερικές μέρες είχαμε 10 νοσηλευόμενους.

«Η επιδημιολογική κατάσταση, σημείωσε, στο νησί μας είναι σε φάση αργής αποκλιμάκωσης, παρουσιάζει πτωτικές τάσεις με διακυμάνσεις όμως από μέρα σε μέρα η οποία συνδέεται με τη σταδιακή αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Παρολ’ αυτά το νοσοκομείο μας δέχεται έντονες πιέσεις και τολμώ να πω πως αν τα νούμερα των κρουσμάτων που έχουμε σήμερα στη Λέσβο τα είχαμε πέρυσι το χειμώνα ή την άνοιξη πριν ακόμη προχωρήσει η διαδικασία των εμβολιασμών, το νοσοκομείο είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες».

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών ο Γιώργος Καμπούρης επισήμανε ότι τα πρόσφατα δεδομένα του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι δεν έχουμε κανένα θάνατο σε άτομο που νόσησε με κορονοϊό τουλάχιστον 14 μέρες μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παράλληλα επιστημονικές μελέτες που έγιναν στον Ισραήλ έδειξαν ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης σε άτομα άνω των 50 ετών μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90% ενώ σε όλες τις ηλικίες μειώνει 12 έως 17 φορές την πιθανότητα μόλυνσης».

Αναφερόμενος στα σημερινά στοιχεία του εμβολιασμού στο νησί μας ο Γιώργος Καμπούρης σημείωσε ότι το 74% του ενεργού πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, 69% έχει κάνει 2 δόσεις και 28% την Τρίτη δόση.

«Γενικότερα σημείωσε, ο Γιώργος Καμπούρης το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, λειτουργεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο πρόσθεσε θα πρέπει και οι πολίτες για να μην δημιουργούνται εικόνες συνωστισμού να τηρούν τις ώρες των ραντεβού τους και να προσέρχονται σε αυτά, ελάχιστα λεπτά νωρίτερα, από την καθορισμένη ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Γιώργος Καμπούρης αναφέρθηκε στην έναρξη της διαδικασίας εμβολιασμού των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Στη Λέσβο όπως σημείωσε οι εμβολιασμού θα γίνονται αποκλειστικά στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης δύο φορές την εβδομάδα Τετάρτη και Σάββατο σε ειδικό χώρο που θα διαμορφωθεί για το σκοπό αυτό.

«Οι εμβολιασμοί των παιδιών θα ξεκινήσουν στις 22 Δεκεμβρίου, ωστόσο η πλατφόρμα είναι ήδη ανοιχτή και οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλό θα είναι να φροντίσουν εγκαίρως για το ραντεβού των παιδιών τους. Στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου θα υπάρχει απαραιτήτως παιδίατρος ο οποίος θα επιβλέπει τη διαδικασία ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και ενημερωτική συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με επιστημονικά στελέχη του Υπουργείου. Σε πρώτη φάση θα λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο κάθε Τετάρτη 1 το μεσημέρι με 9 το βράδυ και κάθε Σάββατο 8 το πρωί μέχρι 3 το μεσημέρι. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγάλη προσέλευση και κριθεί απαραίτητο θα υπάρξει επέκταση των εμβολιαστικών γραμμών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο Αγίας Παρασκευής

Μη χάσετε την περιοδική έκθεση 1922
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Στη γιορτή της κούνιας στο Ακράσι...

Λουλούδια, χορός και ψησταριές στο αγαπητό έθιμο
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Γονεϊκό στρες, άγονα επιδόματα

Η κρατική στήριξη στις οικογένειες δεν καλύπτει τις υψηλές απαιτήσεις της σύγχρονης γονεϊκότητας σε χρόνο και χρήμα
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Οχι smartphone κάτω των 13 ετών, όχι social media κάτω των 18

Η έκθεση σε οθόνες επηρεάζει αρνητικά «την όραση, τον μεταβολισμό και τη συγκέντρωση» των παιδιών, ενώ οι αλγόριθμοι προκαλούν «εθισμούς» στους ανήλικους χρήστες
ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

«Με προσοχή το τσιμπολόγημα του οβελία...»

Tι συμβουλεύει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
ΓΕΥΣΗ

Πάσχα Κυρίου Πάσχα και στη Λέσβο τρώμε «αρνί γιουμοστό»

Το παραδοσιακό πασχαλιάτικο φαγητό της Λέσβου
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου