× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λευκή πετσέτα έχει πετάξει η κ. Καλογήρου

«Εμφανείς οι συνέπειες στα νησιά» γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ

Δημοσίευση 15/5/2019

Λευκή πετσέτα έχει πετάξει η κ. Καλογήρου

Η …αποτελεσματική κα Καλογήρου,  έχει πετάξει λευκή πετσέτα και οι συνέπειες στα νησιά, είναι κάθε μέρα και περισσότερο εμφανείς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αγανάκτηση  για την αδιαφορία της κας Καλογήρου και της παράταξης της για τα θέματα που απασχολούν τα νησιά μας και τους κατοίκους τους, είναι το μόνο που διαπιστώνουμε στις συναντήσεις με φορείς και απλούς πολίτες.

Μια σειρά από παραδείγματα είναι ενδεικτικά:

Σε Σκάλα Καλλονής, Πλωμάρι, Μόλυβο, Πέτρα και Άναξο-Σκουτάρο είναι διάχυτος ο φόβος στο τουριστικό κλάδο ότι  η φετινή χρονιά θα είναι χειρότερη από την περσινή, τουλάχιστον στα έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κοινή διαπίστωση είναι ότι δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία συστηματικής και ορθής προβολής του τόπου, όταν στον ανταγωνισμό όλα έχουν αλλάξει. Και ρωτάνε: που είναι η Περιφέρεια; Η απάντηση είναι γνωστή: Αντί για τουριστική προβολή, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί εκδηλώσεις. Άλλωστε το νέο σχέδιο προβολής μπορεί να περιμένει την μεθεπόμενη χρονιά και γι’ αυτό φταίνε αποκλειστικά οι ………υποψήφιοι μειοδότες που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Μιλώντας με αγρότες και ιδιαίτερα ελαιοπαραγωγούς, διαπιστώνουμε  τον φόβο τους για τη φετινή παραγωγή ,  αφού τα μηνύματα που διαρρέουν στον τύπο σχετικά με τη σύμβαση δακοκτονίας είναι ανησυχητικά, ενώ η κα Καλογήρου και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ.Αδαμίδης σιωπούν. Και σ αυτή την περίπτωση ….πάλι φταίνε οι μειοδότες που τσακώνονται.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στη Περιφερειακή Αρχή ασχολούνται τουλάχιστον με το σχεδιασμό του μέλλοντος των νησιών. Δυστυχώς ούτε αυτό συμβαίνει. Πέρα από το τελματωμένο τρέχον ΕΣΠΑ , με το οποίο κανείς δεν ασχολείται όπως προέκυψε από  επίσκεψη στη Διαχειριστική Αρχή, ούτε η προετοιμασία του επόμενου έχει δρομολογηθεί , αφού το Υπουργείο Ανάπτυξης περιμένει εδώ και μήνες την ιεράρχηση των προτάσεων έργων για την νέα προγραμματική περίοδο. Έτσι, όπως και στην τρέχουσα περίοδο, έχουμε …ξεμείνει από μελέτες , έτσι  με βεβαιότητα θα συμβεί και αύριο, αν οι ίδιοι άνθρωποι , οι δυνάμεις του «ότι  προκύψει», παραμείνουν στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ίδια και άλλα παρόμοια συμβαίνουν, που τα ζήσαμε και τα επισημαίνουμε διαρκώς , αλλά  παρά τις προτάσεις μας δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Η αλαζονεία της πλειοψηφίας που έδινε ο νόμος, περίσσευε. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η παράταξη της κας Καλογήρου έχει πρακτικά διαλυθεί αφού το 65% των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων έχει δραπετεύσει προς διάφορες κατευθύνσεις για να γλυτώσουν: είτε αποφεύγοντας να είναι υποψήφιοι, είτε καταφεύγοντας σε δημοτικές παρατάξεις ώστε να αποφύγουν να κριθούν για το έργο τους, είτε ακόμη ……… καλύτερα,  εκφράζοντας -καθυστερημένα βέβαια- την δυσαρέσκεια τους,  πήγαν σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο. Άλλωστε οι φυγόκεντρες  τάσεις ήταν ορατές δια γυμνού οφθαλμού σχεδόν από την αρχή της θητείας αλλά …….ας όψεται αυτή  η εξουσία.

Αυτήν την …αποτελεσματικότητα των έργων της κας Καλογήρου αξιολογούν οι κάτοικοι των νησιών και θα βγάλουν την ετυμηγορία τους σε μερικές μέρες. Άλλωστε και η ίδια βλέποντας το αποτέλεσμα να έρχεται “έχει πετάξει λευκή πετσέτα”  εγκαταλείποντας την όποια προσπάθεια λειτουργίας της Περιφέρειας και  αφήνοντας εμάς τους νησιώτες στη τύχη μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»