× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Εγκαίνια για το Radium Palace στην Αγία Παρασκευή

Έκθεση σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή με εναρκτήριες δράσεις το Σαββατοκύριακο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/12/2021

Εγκαίνια για το Radium Palace στην Αγία Παρασκευή

Την έκθεση «Radium Palace» σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή παρουσιάζει η K-Gold Temporary Gallery σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έκθεση δανείζεται τον τίτλο της από το θρυλικό ξενοδοχείο θερμοπηγών Κουρτζή που χτίστηκε στη Μυτιλήνη το 1911 ως ένας χώρος θεραπείας και αναψυχής. Περιλαμβάνει γλυπτά, φωτογραφίες, βίντεο, μουσική και αρχειακό υλικό που εστιάζουν στη σωματικότητα και τη μεταβαλλόμενη έννοια της φροντίδας μέσα από εναλλακτικές μεθόδους τόνωσης, διαλογισμού και αποσυμφόρησης. Οι καλλιτέχνες επανεξετάζουν την οπτική μας για τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επαφή, επισημαίνοντας πως η επινοητικότητα σχετίζεται με την ευεξία στο πλαίσιο της κοινωνικής ενδυνάμωσης.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: John Baldessari, Κώστας Βαλιουτής, Lynda Benglis, Λυδία Δαμπασίνα, Μιλτιάδης Δίγκας, Mario Fantin, Kata Geibl, Bianca Otilia Ghiuzan, Saskia Janssen, Γεωργία Κοτρέτσος, András Ladocsi, Kali Malone, Sarah Michelle Riisager, Bárbara Wagner & Benjamin de Burca, Erwin Wurm, Μάρω Φασουλή

Εναρκτήριες δράσεις το Σαββατοκύριακο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, 7 το απόγευμα στην K-Gold Temporary Gallery: O DJ Χαράλαμπος Κουρκούλης aka Photoharrie, δημιουργεί ένα μοναδικό μουσικό περιβάλλον στον αύλειο χώρο. Παράλληλα, ο χορευτής Παναγιώτης Πολίτης παρουσιάζει μια μακράς διαρκείας δράση από επαναλαμβανόμενες χειρονομίες και πόζες, σε διάδραση με τα έργα και τους επισκέπτες.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 11:30 στο Eressian Hotel & Hammam Spa: Αναγνώσεις κειμένων από καλλιτέχνες που συντονίζει η ηθοποιός Γεωργία Ξηρού, με συνοδεία χαλαρωτικών αφεψημάτων. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ως χώρος δορυφόρος της έκθεσης και φιλοξενεί επιλεγμένα έργα. Συνδυάστε την επίσκεψη σας στην Ερεσό με μια θεραπεία στο παραδοσιακό χαμάμ ή ένα μασάζ.

——

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσοδος ελεύθερη, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Για τα εγκαίνια, θα υπάρχει λεωφορείο από τη Μυτιλήνη μετ’ επιστροφής για τη μεταφορά των επισκεπτών στην Αγία Παρασκευή. Αναχώρηση από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων (έναντι Βασιλόπουλου) το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα. Κρατήσεις: 6942202222.

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υποστηρικτές: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Europe for Citizens Programme of the European Union, Austrian Embassy in Athens, United Colors of Benetton

Δημιουργικοί Συνεργάτες: Eressian Hotel & Hammam Spa, Art for Remembrance

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση