× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος και ο ΦΠΑ στα καύσιμα»

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα μιλά για την ακρίβεια, το μεταναστευτικό και την εξεταστική Επιτροπή για τις «Λίστες Πέτσα»

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 27/11/2021

«Να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος και ο ΦΠΑ στα καύσιμα»

Δυστυχώς με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, σχεδόν ποτέ δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια για τις υποθέσεις που εξετάζονται, σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συνέντευξής της έκανε ειδική αναφορά στην εξεταστική επιτροπή για την περίφημη λίστα Πέτσα στην οποία συμμετέχει, σημειώνοντας ότι οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν με αρκετά επεισοδιακό τρόπο αφού έγινε γνωστό ότι δεν θα εξεταστούν ως μάρτυρες οι εμπλεκόμενοι βουλευτές όπως ο Πέτσας.

«Έγινε ανέκδοτο, εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα», αναφέρει η Μαρία Κομνηνάκα και προσθέτει πως  το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία τρεις φορές από τον Ιούνιο του 2020 για τη δωρεάν προβολή μηνυμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης για τον κορονοϊό και αργότερα για τον εμβολιασμό.

«Θεωρούμε παράλογο να πληρώνει το ελληνικό κράτος υπέρογκα ποσά από τα χρήματα των πολιτών για να τους ενημερώσει πώς να προφυλάσσουν την υγεία τους. Τα ζητήματα αυτά είναι υψίστης σημασίας και θα έπρεπε να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για δωρεάν προβολή. Επίσης στην ίδια τροπολογία το ΚΚΕ ζήτησε να θεσπιστούν αυστηρές προϋποθέσεις για την επιλογή των Μέσων Ενημέρωσης που θα προβάλλουν διαφημιστικά μηνύματα δημόσιου χαρακτήρα με παράλληλη διαφάνεια στις διαδικασίες που θα τηρηθούν. Δυστυχώς η τροπολογία του ΚΚΕ δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση αλλά ούτε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και στην περίφημη εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Μετανάστευσης η οποία είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.  Όπως είπε η εγκύκλιος αυτή, που βιάστηκε να μαζέψει η κυβέρνηση και το Υπουργείο δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης που δεν είναι άλλες από τον εγκλωβισμό με απρόβλεπτες συνέπειες, χιλιάδων δυστυχισμένων φτωχών και ξεριζωμένων ανθρώπων στα νησιά μας.

«Εμείς ως ΚΚΕ, λέμε ότι είναι κοροϊδία να πιστεύει κανείς πως το μεταναστευτικό τελείωσε επειδή μειώθηκαν οι ροές. Το μεταναστευτικό θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως πρόβλημα σε μια περιοχή όπως η δική μας που είναι καζάνι που βράζει όσο υπάρχουν οι αιτίες που προκαλούν πολέμους, προσφυγικά, φτώχεια και δυστυχία. Το χειρότερο όλων δε, είναι ότι και η Ελλάδα συμμετέχει ως χώρα σε σχηματισμούς και συμμαχίες οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται τους λαούς και να προκαλούν χαοτικές καταστάσεις».

Η Μαρία Κομνηνάκα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία και η πολιτική που ακολουθείται στην καθημερινότητα των πολιτών. «Η αύξηση των τιμών είναι γεγονός και οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα τιμολόγια φωτιά της ενέργειας και της θέρμανσης. Ως ΚΚΕ ζητήσαμε να καταργηθεί τουλάχιστον έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση ο Ειδικός Φόρος στα καύσιμα και ο ΦΠΑ ώστε να υπάρξει μια ισορροπία στις τιμές».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης