× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Οι νέοι δικηγόροι επιβιώνουν με δυσκολία»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Βασιλούδης μιλά για τις εκλογές της Κυριακής, τα προβλήματα του κλάδου και των δικηγόρων του νησιού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 26/11/2021

«Οι νέοι δικηγόροι επιβιώνουν με δυσκολία»

Την ερχόμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, με δύο άτομα να διεκδικούν τη θέση του προέδρου. Ειδικότερα υποψήφιοι είναι ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Βασιλούδης και ο Ταξιάρχης Κουφέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο απερχόμενος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Βασιλούδης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος και ειδικά οι νέοι δικηγόροι που μπήκαν στο επάγγελμα την τελευταία δεκαετία μέσα στην οικονομική κρίση. Όπως σημείωσε συμμετέχει  και υπηρετεί το σύλλογο από διάφορες θέσεις τα τελευταία 20  χρόνια και γνωρίζει  καλά τα προβλήματα και τα ζητήματα που τον απασχολούν.

«Αυτή τη στιγμή ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης αριθμεί 180 μέλη στην πλειοψηφία τους, νέοι συνάδελφοι που μπήκαν στο επάγγελμα πριν μερικά χρόνια. Δυστυχώς το επάγγελμα του δικηγόρου δεν είναι αυτό που ήταν ενώ έχει μειωθεί σημαντικά ο όγκος της δουλειάς μας. Για παράδειγμα τα συμβόλαια τα οποία στήριζαν τους νέους συναδέλφους, έχουν δοθεί αποκλειστικά στους συμβολαιογράφους ενώ αφαιρέθηκε και η αρμοδιότητα των συναινετικών διαζυγίων. Παράλληλα μειώθηκαν σημαντικά και οι αστικές υποθέσεις.

Παρά το γεγονός της μείωσης του αντικειμένου μας, κάθε χρόνο από τις Νομικές Σχολές βγαίνουν εκατοντάδες νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι όμως δεν ανοίγουν δικό τους γραφείο. Οι περισσότεροι, είτε επιλέγουν να φτιάξουν δικηγορικές εταιρείες με άλλους δικηγόρους, είτε εργάζονται σε υφιστάμενα δικηγορικά γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παλιότερα έβλεπε κανείς γεμάτα τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Πλέον όταν ανεβαίνει κανείς στο δικαστήριο βλέπει καθημερινά τα ίδια πρόσωπα κι αναρωτιέται πως επιβιώνουν οι δεκάδες συνάδελφοι που είναι στο επάγγελμα».

Αναφερόμενος στα προβλήματα του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ο Δημήτρης Βασιλούδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το πιο βασικό διαχρονικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα δικαστήρια. «Αυτό γενικά δημιουργεί αρρυθμίες, καθυστερήσεις και μεγάλο πονοκέφαλο στους δικηγόρους, οι οποίοι προσπαθούν σε ένα περιβάλλον αρκετά δύσκολο να επιβιώσουν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Δημήτρης Βασιλούδης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της λειτουργίας του Εφετείου βορείου Αιγαίου και τη χρήση της αίθουσας της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. «Υπήρξαν αρκετά προβλήματα κυρίως λόγω των αντιδράσεων των υπαλλήλων της Γραμματείας, οι οποίοι δεν δεχόταν να παραχωρηθεί η αίθουσα για τις δίκες του Εφετείου. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρων γενικά, ειδικά τις ημέρες που γινόταν παράλληλα πολλές δίκες».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους