× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίξει τα σωματεία αθλητισμού και πολιτισμού»

Η Βάσω Χοχλάκα μιλά για την πολιτική, την Αυτοδιοίκηση, τον Πολιτισμό, το Δήμο Μυτιλήνης και το Κίνημα Αλλαγής

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 19/11/2021

«Η αυτοδιοίκηση οφείλει να στηρίξει τα σωματεία αθλητισμού και πολιτισμού»

Στην πορεία της ως ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, στη θητεία της σε θέσεις ευθύνης που αφορούσαν τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τον τουρισμό, καθώς και στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm  και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Βάσω Χοχλάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει η ίδια, από μικρή ηλικία μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον, ζυμώθηκε και μεγάλωσε με τις αξίες της Δημοκρατίας και της προσφοράς στον τόπο, μέσα από την ενασχόληση του πατέρα της, του αείμνηστου δημάρχου Μυτιλήνης Θεόδωρου Χοχλάκα με την αυτοδιοίκηση και την πολιτική.

«Όταν μεγαλώνεις σε ένα σπίτι με έντονα πολιτικά βιώματα και έναν αξιόλογο πατέρα όπως είναι ο Θεόδωρος Χοχλάκας, από νωρίς μπαίνεις στη διαδικασία να πολιτικοποιηθείς και να ασχοληθείς με τα κοινά. Πολλά από τα έργα που έχουν γίνει στην πόλη της Μυτιλήνης, όπως είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός και το ιστορικό κέντρο, σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από τη Δημοτική Αρχή Χοχλάκα. Φυσικά συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν από τη Δημοτική Αρχή του Νάσου Γιακαλή και των δημάρχων που ακολούθησαν».

Η ίδια σχολιάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες σε πολλά θέματα από την αρχή της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτού του είδους τις καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες οφείλει η Δημοτική Αρχή να τις επιλύσει και να τις τακτοποιήσει το συντομότερο δυνατόν για να προχωρήσουν σημαντικά έργα για το Δήμο Μυτιλήνης. Με χαροποίησε πάντως το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα προχώρησαν κάποιες ενέργειες που αφορούν τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα του δήμου μας».

Αναφερόμενη η Βάσω Χοχλάκα στη θητεία της ως πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού – Αθλητισμού των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου για 12 μήνες περίπου, σημειώνει ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια όλο αυτό το διάστημα να προχωρήσουν δράσεις, δραστηριότητες και έργα που αφορούν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στο νησί μας.

«Κάτω από αρκετά δύσκολες συνθήκες το πρώτο καλοκαίρι του κορονοϊού, διοργανώσαμε αξιόλογες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και στους δύο δήμους, με τη βοήθεια και τη συνεργασία μόνο της Δυτικής Λέσβου. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, εξοφλήσαμε όλα τα χρέη που παραλάβαμε ακόμη και από το 2016, ενώ παραδώσαμε και ταμείο με χρήματα τα οποία μοιράστηκαν οι δύο δήμοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέχεια οι δήμοι προχώρησαν στη δημιουργία νέων Νομικών Προσώπων. Στη Δυτική Λέσβο το Νομικό Πρόσωπο παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις, κατάφερε να λειτουργήσει μετά από λίγο καιρό. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με το Νομικό Πρόσωπο της Μυτιλήνης το οποίο, άλλαξε τρεις προέδρους για να καταφέρει το Σεπτέμβριο να κάνει τα πρώτα δειλά βήματά του. Μαθαίνω τώρα ότι λειτουργεί κανονικά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτό».

Όπως σημειώνει η Βάσω Χοχλάκα μία από τις σημαντικές αρμοδιότητες που οφείλουν τα Νομικά Πρόσωπα να υπηρετήσουν είναι η στήριξη των σωματείων αθλητικών και πολιτιστικών και οι ανάδειξη των δράσεών τους. «Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα Νομικά Πρόσωπα και οι Δήμοι. Είναι και η στήριξη των ανθρώπων που παράγουν έργο».

Η ίδια αναφερόμενη στο ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης που είναι άρρηκτα όπως είπε συνδεδεμένη με την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα ενός τόπου, σημείωσε πως όταν υπηρετούσε στο Νομικό Πρόσωπο Τουριστικής Ανάπτυξης το 2010 λίγο πριν παραδώσει στο νεοσύστατο τότε Δήμο Λέσβου, είχε δημιουργηθεί ο πρώτος ψηφιακός τουριστικός οδηγός του νησιού ο οποίος τότε αποτελούσε πανελλαδική πρωτοτυπία. «Οι τουρίστες μέσα από ένα ειδικό μηχάνημα που βρισκόταν στο Παλιό Λιμεναρχείο και στο Αεροδρόμιο Μυτιλήνης, μπορούσαν να φορτώσουν στο κινητό τους τηλέφωνο με Bluetooth έναν ψηφιακό οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες για το Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δυστυχώς η πρωτοποριακή αυτή προσπάθεια δεν συνεχίστηκε ποτέ από τη νέα δημοτική αρχή. Σήμερα θα μπορούσαμε να έχουμε εξελίξει την πρωτότυπη αυτή εφαρμογή και να έχουμε δημιουργήσει μία σύγχρονη εφαρμογή για όλους τους επισκέπτες του νησιού μας με πολλές πληροφορίες για την ευρύτερη περιοχή».

Σε άλλο σημείο η Βάσω Χοχλάκα αναφέρθηκε στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Η ίδια ως γνωστόν ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και αργότερα του ΚΙΝΑΛ από μικρή ηλικία ενώ ήταν και υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές του 2015 και του 2019.

«Οι υποψήφιοι πρόεδροι, το πρώτο πράγμα που οφείλουν να κάνουν είναι διαφυλάξουν την ενότητα της παράταξης, κάτι για το οποίο αγωνιούσε ιδιαίτερα η πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά. Από εκεί και πέρα το Κίνημα Αλλαγής έχει πολλά να δώσει στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Είναι ένας πολιτικό κόμμα που προσέφερε πολλά στην ανάπτυξη  της χώρας μας τις τελευταίες και πλήρωσε βαρύ τίμημα για όσα συνέβησαν την περίοδο της οικονομικής κρίσης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»