× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραμέρισε τα ΜΑΤ και τους συνάντησε

Πρόσωπο με πρόσωπο βρέθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός με τους διαμαρτυρόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 7/11/2021

Παραμέρισε τα ΜΑΤ και τους συνάντησε

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου με αφορμή την παρουσίαση της νέας ΚΑΠ από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό καθώς τους διαμαρτυρόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους συνάντησε τελικά ο ίδιος ο υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής στο χώρο έξω από το πρώην ΙΚΑ στην Επάνω Σκάλα συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Ομοσπονδίας και με πορεία διαμέσου της Ερμού και της οδού Δικελή ανηφόρησαν προς το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής στην αίθουσα της οποίας θα διεξαγόταν η εκδήλωση παρουσίασης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από τον υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στο σημείο λίγο πριν τα δικαστήρια Μυτιλήνης κλούβα των ΜΑΤ είχε κόψει τον δρόμο προκειμένου να εμποδίσει τους διαδηλωτές να πορευτούν προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου.Να σημειωθεί πως η παρουσία δυνάμεων καταστολής ΜΑΤ και άλλων ειδικών ομάδων της Αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα έντονη.
Μόλις η κεφαλή της πορείας έφτασε στο σημείο ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στρατής Κόμβος καθώς και το μέλος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Γιάννης Ζαφειρίου διαμαρτυρήθηκαν στον Αστυνομικό Διευθυντή Λέσβου Ηλία Βαζούρα για το γεγονός ότι η κλούβα είχε κλείσει τον δρόμο. Οι δυο εκπρόσωποι ζήτησαν να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μόλις ο κ.Λιβανός αφίχθη στο σημείο ζήτησε να δει όχι μόνο τους εκπροσώπους των αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά όλους τους διαμαρτυρόμενους.Στη συνέχεια προσπέρασε την κλούβα των ΜΑΤ και βρέθηκε μπροστά στους συγκεντρωμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ.Κόμβο «η αστυνομία κάνει τη δουλειά της και εμείς τη δική μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ.Λιβανός μιλώντας στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ομοσπονδίας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων.Χαρακτήρισε δε παραπληροφόρηση τα όσα ανέφερε ο κ.Κόμβος για περικοπή στο πρόγραμμα νέων αγροτών ενώ ζήτησε να του στείλουν στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσει για τις περιπτώσεις αδικιών σε βάρος κτηνοτρόφων της Λέσβου απο την νέα ΚΥΑ.

Πέραν αυτών ο κ.Λιβανός δεν δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει ούτε ένα από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτά είναι γνωστά»!

Το ψήφισμα με τα αιτήματα και τα ερωτήματα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου που δεν απάντησε ο κ.Λιβανός είναι τα εξής:

• Τι θα κάνει για την πραγματική μείωση του κόστους παραγωγής, αφού η εξαγγελία για μείωση του ΦΠΑ στο 6% είναι κοροϊδία τι στιγμή που οι ζωοτροφές , τα λιπάσματα και όλα τα αγροεφόδια έχουν άνοδο το τελευταίο διάστημα από 30-50%.

• Τι θα κάνει για την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών μας που πλήττονται εδώ και τρία χρόνια απ’ την ακαρπία λόγω κλιματικών αλλαγών και ακραίων φυσικών φαινομένων.

• Γιατί δεν παίρνει μέτρα πραγματικής προστασίας του αγροτικού εισοδήματος με αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€ , με αφορολόγητο πετρέλαιο, με μείωση του τιμολογίου του αγροτικού ρεύματος στο 50%.

• Να πάρει μέτρα προστασίας απ’ την ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που αισχροκερδούν στις πλάτες μας.

• Για την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.

• Να σταματήσει το πετσόκομμα των επιδοτήσεων.

• Να επανέλθει στο προηγούμενο καθεστώς η αναλογία κατανομής των βοσκοτόπων που είχε δοθεί λόγω της νησιωτικότητας.

• Να συνδεθεί η επιδότηση με την πραγματική παραγωγή.

Οι παρευρισκόμενοι δεν έμεινα ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης με τα αιτήματα τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αναδιάταξη στόχων και περισσότερους πόρους για την ΚΑΠ

Παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη στο συνέδριο της GAIA Επιχειρείν
ΕΡΓΑΣΙΑ

Δυο θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Μέχρι τις 12 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση μοίρασε τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ημετέρους

«Για τον κ. Αυγενάκη οι αγρότες του Βορείου Αιγαίου είναι ήσσονος σημασίας» σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΑΓΟΡΑ

Utopia Concept Store: Μια ουτοπία για δώρα στο κέντρο της πόλης

Στο νέο κατάστημα Utopia Concept Store θα βρείτε μοναδικά δώρα από την Άννα και τη Χρύσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αδιαφορία για τους νησιώτες παραγωγούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ «ξέχασαν» να πληρώσουν τις επιδοτήσεις του Ειδικού Προγράμματος Στήριξης της Αγροτικής Παραγωγής στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σφαγή... των νησιωτών αγροτών στα οικολογικά σχήματα

Άγριο ψαλίδισμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτουν οι πληρωμές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Μεγάλη Τρίτη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Πετούν στα σύννεφα» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού

Σημαντικές αυξήσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφονται σε αρνί, κατσικάκι, κρέατα, τσουρέκια και άλλα είδη που συνθέτουν το γιορτινό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εργατική Πρωτομαγιά, για τους αγρότες της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς