× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για να «παγώσει» η οικοδομική άδεια

Μπαίνει μπροστά ο δήμος Δυτικής Λέσβου για τη διάσωση της παραλίας Σκάλας Ερεσού

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 30/10/2021

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για να «παγώσει» η οικοδομική άδεια

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δυτικής Λέσβου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου αποφασίστηκε ο δήμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να διασωθεί η παραλία της Ερεσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα το σώμα αποφάσισε η δημοτική Αρχή να ζητήσει από τον Εισαγγελέα με ασφαλιστικά μέτρα να «παγώσει» οποιαδήποτε οικοδομική άδεια μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.Να σημειώσουμε ότι και η τοπική κοινότητα Ερεσού τάσσεται ενάντια στην αλλοίωση του αιγιαλού ή της παραλίας της Σκάλας Ερεσού με ομόφωνο «όχι» από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι με έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ανέδειξε ο συντοπίτης μας Σπύρος Πιπεράς αποκάλυψε ένα μεγάλο επιχειρηματικό πλάνο συγκεκριμένου ιδιώτη, μετατρέποντας σε οικόπεδο την παραλία, με τέσσερις τουριστικές κατοικίες, μία πισίνα, ένα γήπεδο beach volley, και χώρο για εστιατόριο και bar. Όλα αυτά πάνω στην παραλία και μέσα στο οικόπεδο για το οποίο ακόμη εκκρεμεί επίσης απόφαση του ΣΤΕ όπως και για τον χώρο του θεματικού πάρκου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ