× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απεντάσσεται από το ΕΣΠΑ ο δρόμος Αγιος Στέφανος – Παλιός

Το έργο αν και συμβασιοποιήθηκε το Μάιο δεν ξεκίνησε ποτέ η υλοποίησή του λόγων τεχνικών προβλημάτων στη μελέτη του

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/9/2021

Απεντάσσεται  από το ΕΣΠΑ ο δρόμος Αγιος Στέφανος – Παλιός

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πίσω παπά τα στέφανα», για το πολύπαθο έργο του δρόμου Παλιός – Άγιος  Στέφανος στη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου, το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να ξεκινήσει αλλά όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα απενταθχεί από το ΕΣΠΑ και θα γίνει η μελέτη από την αρχή.

Το έργο εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Δήμο Λέσβου και δημοπρατήθηκε από το Δήμο Μυτιλήνης, ως διάδοχο αυτοδιοικητικό σχήμα μετά τη διάσπαση του Δήμου πριν μερικούς μήνες.

Η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφηκε στις 13 Μαΐου, από τότε όμως υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στελέχη της Δυτικής Λέσβου την περίοδο εκείνη, εξέφραζαν τις αμφιβολίες τους για την αρτιότητα της μελέτης και μάλιστα άφηναν  να εννοηθεί ότι τα προβλήματα που υπάρχουν πιθανόν να οδηγήσουν σε καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών και ίσως ακόμη, έλεγαν να απαιτηθεί συμπληρωματική μελέτη.

Οι φόβοι αυτοί  τελικά επιβεβαιώθηκαν λίγους μήνες αργότερα όταν ο εργολάβος διαπίστωσε ότι υπάρχουν τεχνικές αστοχίες στο έργο σχετικά με την προβλεπόμενη υποδομή του ασφαλτικού.

Η τεχνική εταιρεία ενημέρωσε το Δήμο Δυτικής Λέσβου για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο αν δεν υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση και μελέτη τουλάχιστον 200.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» με σχετικό ρεπορτάζ  στις 11 Αυγούστου επισήμανε τις καθυστερήσεις φιλοξενώντας μάλιστα τις δηλώσεις του προέδρου του Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαΐδή ο οποίος εξέφραζε την ανησυχία του για την εξέλιξη του έργου, βλέποντας προφανώς ότι οι εργασίες δεν ξεκινούσαν.

Υπό το πρίσμα των εξελίξεων αυτών, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα συμπληρωματικής μελέτης και επιπλέον χρηματοδότησης στα έργα ΕΣΠΑ, αποφάσισε να καταθέσει αίτηση απένταξης του έργου από το πρόγραμμα και τη σύνταξη νέας μελέτης από τις υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Λέσβου η οποία θα συμπληρώνει  την προηγούμενη μελέτη και θα διορθώνει τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, πλέον ο προϋπολογισμός του έργου θα ξεπεράσει το 1.000.000 ευρώ, από 800.000 ευρώ που ήταν και  θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο