× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

7 τεστ την εβδομάδα σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «ακολουθούμε τη διεθνή τάση: εμβόλιο, υποχρεωτική χρήση μάσκας και πάρα πολλά τεστ» για τους μαθητές στα σχολεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/9/2021

7 τεστ την εβδομάδα σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο

Τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα, αν χρειαστεί και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο του σχολείου είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με την ανησυχία των γονέων για την αλλαγή στο πρωτόκολλο σε περίπτωση κρούσματος, η υπουργός διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδόμενα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το 2ο είναι το αυξημένο testing».

Τι θα γίνει σε περίπτωση που ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον ιό; Οι συμμαθητές του στο τμήμα θα κάνουν 7 τεστ μέσα στην εβδομάδα. «Ακολουθούμε την διεθνή τάση. Τα παιδιά θα κάνουν εργαστηριακό τεστ, είναι ασφαλές. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που υπάρχει τόσο αυξημένος έλεγχος. Εβδομάδες συζητάγαμε για το πρωτόκολλο με τους ειδικούς.», πρόσθεσε.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι προτεραιότητα είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά, ενώ επεσήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται πάντα σε συνεννόηση με τους ειδικούς, συζητώντας κάθε πτυχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει του πρωτοκόλλου, όπως τόνισε, θα κλείνουν μεμονωμένα τμήματα, εφόσον εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές της τάξης.

Επιπλέον, η κα Κεραμέως έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ενώ υπογράμμισε ότι αν είχε η ίδια παιδιά σε ηλικία που πήγαιναν σχολείο θα τα εμβολίαζε άμεσα: "Απευθύνομαι σε κάθε γονέα.

Αν είχα παιδιά στην ηλικία αυτή θα έτρεχα να τα εμβολιάσω. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα. Πρέπει να τα προστατέψουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ζήτημα εγκατάστασης εμβολιαστικών κέντρων στα σχολεία όπως θα συμβεί στα πανεπιστήμια, η Υπουργός διευκρίνισε ότι το ενδεχόμενο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση ωστόσο είναι περίπλοκο καθώς για τον εμβολιασμό των μαθητών χρειάζεται γονική συναίνεση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας ενάντια στις εξετάσεις PISA

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξη 4ώρη στάση εργασίας για δασκάλους και καθηγητές για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκλεψαν ξενοδοχείο

Συνελήφθησαν για κλοπή στην Εφταλού
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίστηκαν δύο οδηγοί

Δύο τροχαία σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γνωριμία με τη μαθητική στέγη Χίου «Το σπίτι της Μαρίας»

Εκδήλωση για γονείς και μαθητές την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πραγματικές αυξήσεις ζητούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών και οι εργαστηριακοί γιατροί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι και οι 9 επιζήσαντες

Το δικαστήριο αθώωσε και ελευθέρωσε τους εννέα επιζήσαντες που κατηγορούνταν ως διακινητές και υπεύθυνοι του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο- Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την πρόκληση των ΜΑΤ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο βιβλιοδεσίας και χαρακτικής από την «tortuguita»

Το Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέσεις μαθητείας για επιχειρήσεις Λέσβου και Λήμνου

Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έως την 1η Σεπτεμβρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

4η στην Ολυμπιάδα γλωσσομάθειας KGL μαθήτρια του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Η Αλεξάνδρα Τατάκη κατέκτησε την τέταρτη θέση ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους απ’ όλο τον κόσμο
ΥΓΕΙΑ

«Ο Σύλλογος του Νοσοκομείου την τελευταία διετία έγινε γνωστός στην κοινωνία»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός κάνει απολογισμό της θητείας του και μιλά για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης