× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η ΝΔ χαρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία στα golden boys»

Ομιλία Μπουρνού στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2021

«Η ΝΔ χαρίζει τα ασφαλιστικά ταμεία στα golden boys»

«Όταν η Δεξιά βλέπει ασφαλιστικά ταμεία με μια σταθερή εισροή δισεκατομμυρίων από εισφορές εργαζομένων, βλέπει μια ευκαιρία για εύκολες μπίζνες. Βλέπει κεφάλαια που περιμένουν την ανεμπόδιστη λεηλασία τους από τα golden boys», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζόμενους, ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ακόμη:

«Γνωρίζαμε ήδη πριν τις εκλογές πως ο μεταρρυθμιστικός θίασος, που πηγαίνει από φιάσκο σε φιάσκο και καταστρέφει ό,τι πιάνει στα χέρια του, είχε βάλει στο μάτι την κοινωνική ασφάλιση.

Το βλέπουμε τώρα με την παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα με το υποχρεωτικό κεφαλαιοποιητικό σύστημα. To είδαμε και στις πανελλήνιες και τις ολέθριες βάσεις εισαγωγής που ερημώνουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προκειμένου να κλείσουν τμήματα και να ανοίξουν οι δουλειές των κολεγίων".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρίζει τα επικουρικά ταμεία στους ιδιώτες για τζογάρισμα, τη στιγμή που το σύστημα της αμιγούς κεφαλαιοποίησης της επικουρικής ασφάλισης στα χέρια ιδιωτών έχει αποτύχει όπου εφαρμόστηκε: στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης, σε χώρες που έζησαν την υλοποίηση πολλών τέτοιων μεταρρυθμιστικών ονειρώξεων από τις πιο διεφθαρμένες και αυταρχικές ολιγαρχίες. Στα τελευταία χρόνια, παράλληλα με βήματα εκδημοκρατισμού, έγινε τελικά επιστροφή σε συστήματα δημόσιας διανεμητικής ασφάλισης μόλις άρχισαν να γίνονται αντιληπτές οι καταστροφικές συνέπειες.

Τα συστήματα αυτά απέτυχαν, γιατί υποτίμησαν το κόστος μετάβασης που επιβάρυνε τα δημόσια οικονομικά, είχαν υψηλά διαχειριστικά κόστη και οι αβέβαιες και χαμηλές αποδόσεις των χρηματιστηριακών αγορών οδηγούσαν σε χαμηλές συντάξεις, ιδίως για τις γυναίκες. 

Η ιδιωτική και υποχρεωτική επένδυση των ασφαλιστικών πόρων, δηλαδή το τζογάρισμα, είναι από μόνο του σκάνδαλο. Η κυβέρνηση διακινδυνεύει τους κόπους, τη ζωή των ασφαλισμένων, αλλά και τον μέλλον των δημοσίων οικονομικών, για να πλουτίσουν τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιριών. Ο κίνδυνος των κεφαλαιαγορών μεταφέρεται στις πλάτες των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Κι αν τα πράγματα πάνε στραβά, αν καταρρεύσουν οι χρηματιστηριακές αποδόσεις για παράδειγμα, ξέρουμε τι θα γίνει. Οι ιδιώτες θα ζητήσουν από το ελληνικό δημόσιο να τους διασώσει, να καλύψει τη ζημιά χωρίς οι ίδιοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί διαρκώς αγνοώντας την κοινωνία, επειδή πιστεύει ότι έχει ισχυρούς χορηγούς, που της επιτρέπουν να χειριστεί επικοινωνιακά κάθε αντίδραση. Μόνο που οι αντιδράσεις και αντιστάσεις της κοινωνίας δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμες, ακόμη κι από τον πρωτοφανή μηχανισμό προπαγάνδας που υποστηρίζει το καταστροφικό έργο του κ.Μητσοτάκη.

"Το χάρισμα των ασφαλιστικών ταμείων στα golden boys θα έχει αργά ή γρήγορα το τέλος που του αξίζει, αμέσως μόλις μια προοδευτική κυβέρνηση επιστρέψει στο τιμόνι της χώρας», είπε κλείνοντας ο Γιάννης Μπουρνούς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

Μετά το τέλος της τελετής η Ηγουμένη Ταβιθά απηύθυνε ευχές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ξενάγηση στο Μουσείο‑ Ελαιοτριβείο (τ. Βρανά) της εταιρείας «Αρχιπέλαγος»

Γνωρίστε τις τέσσερις ξεχωριστές μόνιμες εκθέσεις
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου

Επίδειξη αλόγων βράβευση αναβατών και μεγάλο γλέντι στη Θερμή Λέσβου τη Λαμπροδευτέρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παντρεύτηκε ο Νίκος Γιαννάκας

Το απόγευμα της Λαμπροδευτέρας ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Χρύσα Κεραμίδου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δύο εβδομάδες εκτός δρομολογίων το Νήσος Σάμος

Από 15 ως 31 Μαϊου, για τις ανάγκες συντήρησης του πλοίου
ΧΩΡΙΑ

Έκαναν κούνια και στα Μιστεγνά

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή
ΧΩΡΙΑ

Γεωτρήσεις στη Γέρα για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Παναγιώτης Βάλεσης, γίνεται προσπάθεια επίσπευσης των ενεργειών που απαιτούνται για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει η περιοχή
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Λαμπροβδομάδα με ζέστη και Σάββατο με καταιγίδες και κρύο

Έντονη αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός στη Λέσβο προς τα τέλη της εβδομάδα, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Aνοιξε το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου