× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε περίπτωση διασποράς του ιού σε τάξη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/9/2021

Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στα σχολεία

Το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου εισηγήθηκε σήμερα η επιτροπή των ειδικών. Όπως ήδη έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (ισχύει για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δυο φορές την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας εισηγείται την αναστολή λειτουργίας ενός σχολικού τμήματος, όταν βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό το 50% των μαθητών συν ένας μαθητής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται, σε περίπτωση μεμονωμένου κρούσματος, να τίθεται σε καραντίνα και ο συμμαθητής του στο ίδιο θρανίο, καθώς και οι ανεμβολίαστοι μαθητές που κάθονται στα θρανία μπροστά και πίσω από αυτό, στην περίπτωση κατά την οποία δεν έκαναν σωστή χρήση μάσκας.


Οι μαθητές θα επιστρέφουν στο σχολείο, μετά από μία εβδομάδα, με αρνητικό rapid test.

Οι υπόλοιποι μαθητές του σχολικού τμήματος, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι, θα κάνουν ένα rapid test και στη συνέχεια τα δύο self test, τα οποία τους διατίθενται εβδομαδιαίως. Για τα εμβολιασμένα παιδιά, ισχύει η διενέργεια των 2 self test, στην αρχή και το τέλος των επτά ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Σύμφωνα με εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής συμφωνήθηκε ότι οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα υποβάλλονται σε έλεγχο ενώ οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα με την διάθεση των self test να γίνεται δωρεάν.

Τι ισχύει για τους εκπαιδευτικούς
Χτες 1η Σεπτεμβρίου, περίπου 160.000 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές άνοιξαν τα σχολεία για να προετοιμάσουν την λειτουργία τους για την επιστροφή των μαθητών τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας διευκρίνισε την Τρίτη μετά από μεγάλη καθυστέρηση και σύγχυση που επικράτησε σε νεοπροσληφθέντες αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ότι πρέπει να διενεργήσουν δύο self tests από τα φαρμακεία ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, τα οποία θα διενεργήσουν ένα προ της ανάληψης υπηρεσίας στη σχολική τους μονάδα, δηλαδή την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και ένα δεύτερο πριν προσέλθουν στα σχολεία τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου. Η δήλωση του αποτελέσματος θα πραγματοποιείται με την ισχύουσα και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο από τις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2021-2022, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Λιανεμπόριο και συνέδρια
Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε ακόμα ότι στα καταστήματα θα επιτρέπεται 1 άτομα ανά 9 τ.μ. Σε ό,τι αφορά τα συνέδρια, θα επιτρέπεται η φυσική παρουσία μόνο εμβολιασμένων, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο διαδικτυακά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου