× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σφραγίζει» ο Έβρος

Έτοιμα τα 27 χιλιόμετρα του φράχτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/8/2021

«Σφραγίζει» ο Έβρος

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο φράχτης που κατασκευάζεται στο Έβρο σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μετέδωσε στο Open η Ευλαμπία Ρέβη, το έργο μήκους 27 χιλιομέτρων έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ σύντομα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις. Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το Open, ο φράχτης είναι απόλυτα έτοιμος. Στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο φράχτης μετά τις Καστανιές διακρίνεται ξεκάθαρα η επέκταση του μεταλλικού φράχτη.

Ο χαρακτήρας του έργου είναι αμυντικός, αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα (χάλυβας) 5 μέτρων. Το πάνω μέρος του φράχτη (1,25 μ.) είναι λεία λαμαρίνα με αντι-αναρριχητική λειτουργία και προεξοχές με αγκαθωτή κοντσερτίνα. Το κιγκλίδωμα στηρίζεται σε πασσάλους που θεμελιώνονται σε 6 μέτρα βάθος καθώς οι περιοχές παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το Open, τα οποία τραβήχτηκαν πριν από περίπου 2 μήνες φαίνεται το ελληνικό στρατηγείο. Στα πλάνα διακρίνονται τόσο οι τελευταίας τεχνολογίας κάμερες που έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της για την ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων μας, όσο και το τουρκικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι και η δική του κάμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μετέδωσε η Ευλαμπία Ρέβη, σύμφωνα με αποκλειστικέ πληροφορίες εξετάζεται να γίνει και σε αυτό το σημείο επέκταση του φράχτη και μάλιστα για αρκετά χιλιόμετρα.

Σε ύψιστο συναγερμό ο Έβρος

Την ίδια ώρα οι Αρχές είναι σε συναγερμό για το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος. Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Στον Έβρο μεταβαίνουν εκτάκτως την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιφυλακής για νέο μεταναστευτικό κύμα.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Νέοι αγρότες» τα μυστικά της νέας προκήρυξης

Δείτε εδώ τα κριτήρια εισόδου στο πρόγραμμα για κτηνοτρόφους, ελαιοπαραγωγούς και αμπελουργούς στο Βόρειο Αιγαίο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση της Ελεονώρας Γεώργα με τον Παναγιώτη Δουδωνή

Η Δήμαρχος Λήμνου υποδέχθηκε τον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

3 χρόνια «Μπροστά για την Οικογένεια»

Νέο στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνες οικογένειες στην Ανατολική ακριτική Ελλάδα. Σταθερό επιτόκιο 1% για όλη τη διάρκεια του δανείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ένταξη έργων ΕΣΠΑ σε Λέσβο και Λήμνο

Συνολικής δαπάνης 3,5 εκατ.ευρώ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στο συνέδριο για την Περιφερειακή Ανάπτυξη ο Περιφερειάρχης

Στην Πάτρα θα βρεθεί ο Κώστας Μουτζούρης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Σειρά επαφών είχε η Ελεονώρα Γεώργα στη Θεσσαλονίκη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Οκτώ συλλήψεις για τροχονομικές παραβάσεις

Σε όλες τις περιπτώσεις συνελήφθησαν άτομα που οδηγούσαν οχήματα χωρίς δίπλωμα οδήγησης
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για παραβάσεις σε παραλίες και αιγιαλό

Με drones οι πρώτοι έλεγχοι. Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες
ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αυξήσεις έως 29% σε 250 προϊόντα

Σοκολάτες, καφές, αναψυκτικά αλλά και όσπρια στον κατάλογο με τις νέες αυξήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται εξοντωτικά εισπρακτικά μέτρα για χρέη στον ΕΦΚΑ

Κατασχέσεις ακόμα και για χρέη τριών μηνών
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία αποστολής του ψηφοδελτίου της επιστολικής ψήφου

Ήδη έχουν παραλειφθεί πάνω από 60.000 για τις ευρωεκλογές του 2024