× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μετακομίζει την Τρίτη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Θα εγκατασταθεί στο κτήριο του ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα, ενώ μαίνονται αντιδράσεις

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 16/8/2021

Μετακομίζει την Τρίτη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης
φωτογραφία αρχείου

Μετακομίζει αύριο, Τρίτη το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, το οποίο εγκαθίσταται πλέον στο κτήριο του ΟΑΕΔ στην Παναγιού, ενώ μαίνονται αντιδράσεις από διαφωνούντες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θυμίζουμε ότι αρχές Αυγούστου κατά πλειοψηφία με 13 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 1 λευκό, αποφασίστηκε η οριστική παραλαβή του πρακτικού καταλληλότητας και παραλαβής του κτιρίου του ΟΑΕΔ.

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόμων με επιστολή του προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούσε καταψηφισθεί το θέμα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Συνήγορος του Πολίτη, συντάσσεται πλήρως με τα αιτήματά τους. Ειδικότερα στο έγγραφο απάντηση προς τους γονείς των παιδιών του σχολείου, ο «Συνήγορος του Πολίτη», αναφέρει μεταξύ άλλων: «[…] όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Συνήγορος του Πολίτη, η επιλογή του κτιρίου του ΟΑΕΔ για τη μεταστέγαση του ΜΣΜ δεν φαίνεται να πληροί, ως προς το εμβαδόν των ωφέλιμων χώρων, τους όρους του κτιριολογικού προγράμματος του Υπουργείου που συντάχθηκε το 2004 για το συγκεκριμένο σχολείο...».

Όπως επίσης, αναφέρει ο Συνήγορος του πολίτη, «...η μεταστέγαση στα κτίρια του ΟΑΕΔ θα είναι η δεύτερη «προσωρινή» λύση που δίνεται από τη δημιουργία του ΜΣΜ για την εγκατάσταση του. Επομένως, κατά τη άποψη της Ανεξάρτητης Αρχής, οιαδήποτε προσωρινή λύση μετά την πάροδο 25 ετών από την ίδρυση του σχολείου, εντός των οποίων η διοίκηση όφειλε να ενεργήσει στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων υποχρεώσεών της (άρθρο 75 παρ. 1 Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) και της αρχής της χρηστής διοίκησης, δε δύναται να προκριθεί. Είναι αναγκαίο να ανευρεθεί μόνιμη λύση και το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί θα πρέπει να ανταποκρίνεται εξαρχής στις ανάγκες του ΜΣΜ…».

Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η μεταστέγαση του σχολείου στον ΟΑΕΔ είναι μια λύση προσωρινή, η οποία όμως θα βοηθήσει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία τόσο του Μουσικού Σχολείου όσο και του 5ου Γυμνασίου τα οποία ταλαιπωρούνται εδώ και πολλά χρόνια από τη συγκατοίκησή τους στο κτίριο της Χρυσομαλλούσας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη