× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Νήσος Λέσβος, Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

Παρουσίαση του Λευκώματος, το Σάββατο 7 Αυγούστου στις 8:30 το απόγευμα στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/8/2021

Νήσος Λέσβος,  Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO

Η έκδοση «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO» παρουσιάζεται το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 και ώρα 20.30 στο υπαίθριο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Ανθούλα Δανιήλ, Δρ. Φιλολογίας, κριτικός λογοτεχνίας, ο Νίκος Ζούρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διευθυντής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και η Όλγα Νικολαϊδου, Ηθοποιός, Συγγραφέας, η οποία παρουσιάσει και την εκδήλωση.

Συμμετέχει ο σολίστ κιθάρας Μανώλης Ανδρουλιδάκης και αποσπάσματα θα ερμηνεύσει η Ελένη Κατσούλη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ηχόραμα του Δημήτρη Ταλιάνη «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO». Στο ηχόραμα ακούγονται οι ηθοποιοί Χ. Τσαγκάς και Κ. Κωνσταντόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το λεύκωμα «ΝΗΣΟΣ ΛΕΣΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ UNESCO» είναι μια πολυτελή έκδοση 200 σελίδων 25x28 εκ. στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (μετάφραση Geoffrey Cox), με 205 εντυπωσιακές φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη και κείμενα του Καθηγητή Νίκου Ζούρου, Διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του συγγραφέα Πάνου Θεοδωρίδη. Πρόκειται για μια έκδοση άριστης ποιότητας εκτύπωσης, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί οι πλέον προηγμένες τεχνικές εκτύπωσης, με ιδιαίτερη προσοχή και επιμέλεια. 

H Λέσβος διαθέτει μοναδικό πλούτο γεωλογικών μνημείων, τοπίων φυσικού κάλλους, περιοχών οικολογικού ενδιαφέροντος, πλήθος αρχαιολογικών και πολιτιστικών μνημείων με κορυφαίο το Απολιθωμένο Δάσος. Το Απολιθωμένο Δάσος, διατηρητέο μνημείο της φύσης, αποτελεί ένα μοναδικό μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση και μοναδικό στολίδι του Γεωπάρκου Λέσβου. Οι φωτογραφίες του λευκώματος αναδεικνύουν την ελκυστική εικόνα του νησιού και την αμφίδρομη σχέση μεταξύ του ανάγλυφου, των πετρωμάτων, των απολιθωμάτων, των εδαφών, των φυτών και των ζώων με τον άνθρωπο και την πολιτιστική δημιουργία που συνθέτουν την ταυτότητά της. Αποκαλύπτονται κρυμμένες ομορφιές, που δημιουργούν ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό από εικόνες της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου, ενώνοντας γνωστά τοπία και μνημεία – σύμβολα της λεσβιακής ταυτότητας με εικόνες άγνωστες στο ευρύ κοινό των κρυμμένων θησαυρών της φύσης και της ιστορίας της Λέσβου.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στην αναγνώριση της Λέσβου από την UNESCO ως «Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO», ένα διεθνές σήμα ποιότητας των φυσικών-γεωλογικών χαρακτηριστικών της Λέσβου, στα πλαίσια του νέου προγράμματος της UNESCO για τις Γεωεπιστήμες και τα Γεωπάρκα (International Geoscience and Geoparks Program).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 2253054434 Ε-mail: [email protected], www.lesvosgeopark.gr, www.petrifiedforest.gr, www.lesvosmuseum.gr.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Β. Αιγαίο.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΒΙΒΛΙΟ

Εύα Πάλμερ Σικελιανού, Υφαίνοντας τον μύθο μιας ζωής

Παρουσίαση του βιβλίου της Αρτέμιδος Λεοντή την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Λέσβιον από τις εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση της Συνύπαρξης

Μεγάλη προσέλευση για το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Δεύτερη παράσταση με τους αδελφούς Τσαχουρίδη στη Μυτιλήνη

Μετά το ενδιαφέρον του κόσμου για την παράσταση «Αρωθυμία! Όσο ζω, θυμάμαι…», προγραμματίσθηκε νέα εκδήλωση στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Η Ελιά, το Λάδι, και η Συμβολή τους στον Πολιτισμό»

Το Μουσείο Βρανά της Εταιρείας Αρχιπέλαγος με την παρουσία του Νίκου Σηφουνάκη εγκαινιάζει το Σάββατο 18 Μαΐου μια αξιόλογη αρχαιολογική έκθεση στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

«Μια Ελλάδα φως», από το 7ο Δημοτικό Μυτιλήνης, στα σαλόνια της Schoolvision

Οι μαθητές της πόλης μας εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο σχολικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και κέρδισαν τις εντυπώσεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΘΕΑΤΡΟ

«Η ιστορία της υπηρέτριας Τσερλίνε»

H Θεατρική Ομάδα του ΦΟΜ θα παρουσιάσει το έργο του Χέρμαν Μπροχ, με τη Ντέσσυ Κομνηνού στις 18 και 19 Μαΐου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Η «Συνύπαρξη» προβάλλει το ντοκιμαντέρ «142 χρόνια»

Για την ταινία, την αυτοψία στη Βάστρια, αλλά και τις χρόνιες προσπάθειες για την έλευση Τούρκων επισκεπτών μιλήσαμε με τον Πάρη Βουνατσή και τον Γιάννη Παυλή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ