× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Δεν είναι αργία είναι απεργία»

Δυναμική συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 1/5/2019

«Δεν είναι αργία είναι απεργία»

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Σαπφούς που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρου Λέσβου και το ΠΑΜΕ.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη και δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς καθώς και ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Σταύρος Τάσσος.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου Βαγγέλη Χριστοδούλου ο οποίος αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι εξαιτίας «των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.».

Στην συνέχεια πήρε το λόγο η Θεοδώρα Ζαφειρίου εκ μέρους της Ένωσης Προοδευτικών Γυναικών η οποία με τη σειρά της αναφέρθηκε στις θυσίες των γυναικών για να έχουν οι ίδιες και τα παιδιά τους μια αξιοπρεπή ζωή επισημαίνοντας ότι οι θυσίες αυτές δεν πήγαν χαμένες γιατί αποτελούν τον οδηγό για τους αγώνες των πρωτοπόρων γυναικών στο σήμερα. «Ηρωισμός σήμερα είναι οι μάχες που δίνει καθημερινά η εργαζόμενη μητέρα που πάει στη δουλειά, οργανώνει την απεργία παρά τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, είναι οι μάχες που δίνουν καθημερινά οι νέες γυναίκες σπουδάστριες που συλλογικά διεκδικούν τη μόρφωση, τη γνώση και τα εργασιακά τους δικαιώματα συμμετέχοντας στους συλλόγους και στα σωματεία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ.Ζαφειρίου.

Χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση απηύθυνε και ο Στρατής Κόμβος γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Ο κ.Κόμβος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ως αγρότες στέκονται αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους και στην επίθεση που τελευταία δέχονται από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.Κατήγγειλε δε την στάση της «ξεπουλημένης στα αφεντικά ΓΣΕΕ ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα αλλά και την στάση που κράτησε απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα αφού δεν έβγαλε ούτε ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης».

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Μπάμπης Ντινενής, Γραμματέας του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου ο οποίος αναφερόμενος στον ένα χρόνο από το περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης που έγινε στη Μυτιλήνη διερωτήθηκε «πόσα κιλά ανάπτυξης είδαν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι στο νησί μας». Για να συνεχίσει τονίζοντας «μήπως τα κομμένα επιδόματα, οι κομμένες τριετίες, η μείωση του αφορολόγητου, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, η τεράστια μείωση των εισοδημάτων μας, είναι ανάπτυξη για εμάς;». Παράλληλα ο κ.Ντινενής τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όλων αυτών που ψήφιζαν μνημόνια και με τα δυο χέρια φοράνε τώρα φιλολαϊκό προσωπείο προσπαθώντας να παρασύρουν την εργατική τάξη στις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές.

Μετά το τέλος των ομιλιών ξεκίνησε πορεία η οποία δια μέσου της Προκυμαίας κατέληξε στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Μακρύ Γιαλό όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τέλος συγκέντρωση πραγματοποίησε το πρωί της Πρωτομαγιάς και η Συνέλευση Εργαζομένων, Ανέργων και συνδικαλιστών στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ