× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ούζο Λίνου, τριών γενεών

60 χρόνια παραγωγής αλκοολούχων ποτών με το μεράκι και την υπογραφή της οικογένειας Λίνου

Δημοσίευση 12/4/2022

Ούζο Λίνου,  τριών γενεών

Γεννημένος το 1927 στη Μυτιλήνη και όντας Μικρασιάτης στην καταγωγή, ο πασίγνωστος ποτοποιός Ιωάννης Α. Λίνος όλα αυτά τα χρόνια έχει δώσει τη μάχη της παράδοσης στο νησί της Λέσβου με πρωταρχικό του σκοπό την ποιότητα. Συνώνυμό της η οικογενειακή παράδοση, το μεράκι και …κάτι απ’ το Αιγαίο. Από παιδί εργάστηκε σε διάφορες ποτοποιίες της πόλης μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά του ούζου και των ηδύποτων τσέρυ, λικέρ και κονιάκ.

Η πείρα, το μεράκι και η αγάπη του Ιωάννη Λίνου για την παραγωγή του ούζου τον οδήγησαν το 1958 να ανοίξει — με συνέταιρο τον Ορέστη Παπασταύρου — την δική του επιχείρηση με την επωνυμία «Γλυκόπιοτον Ούζο Κέφι» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης. Την δεκαετία του ’60 κατάφέρε να κάνει το «Ούζο Κέφι» μια από τις πρώτες σε κατανάλωση εταιρείες στη Λέσβο.

Το 1981, εισήλθε στην επιχείρηση ο πρωτότοκος γιος του Απόστολος Λίνος, που έμαθε από μικρός όλα τα μυστικά της παραγωγής. Το 2010, με σεβασμό στην παράδοση την ποιότητα και την ιστορία του ούζου «ΚΕΦΙ» τροποποίησε την συνταγή του πατέρα του και παρήγαγε το πρώτο ούζο ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ. Παράλληλα, εξέλιξε τις παραδοσιακές συνταγές παραγωγής του σπιτικού τσέρυ, του κονιάκ (μπράντυ) και των λικέρ.

Σήμερα, η τρίτη γενιά της Οικογένειας Λίνου ακολουθώντας πιστά την συνταγή και τα μυστικά του Απόστολου Λίνου αφιερώνεται κι επενδύει με όραμα στην παραγωγή του εκλεκτού Μυτιληνιού ούζου με την επωνυμία «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ».

Με αφετηρία την παραδοσιακή συνταγή του Ιωάννη Λίνου και τα αρώματα της Λεσβιακής γης, η οικογένεια Λίνου αποτελεί μια σύγχρονη και υπεύθυνη ποτοποιία που μετουσιώνει στα προϊόντα της την τεχνοτροπία, την παράδοση και τα μυστικά της παραγωγής αλκοολούχων ποτών, με οδηγό το μεράκι την πολυετή πείρα και την υπογραφή της.

Στη Λέσβο, έχουμε την τύχη η εμπειρία των παλαιότερων να μεταβιβάζεται στις νεότερες γενιές ώστε να ακολουθείται πιστά η παράδοση. Μια παράδοση που θέλει το Μυτιληνιό ούζο γνωστό σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στόχος και όραμα της Οικογένειας Λίνου είναι να ακολουθείται πιστά η παράδοση αυτή, για το λόγο αυτό το «ΟΥΖΟ ΛΙΝΟΥ» αποτελεί απόσταγμα της τεχνογνωσίας και της οικογενειακής εμπειρίας 60 ετών στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Το Ούζο Λίνου σήμερα

• Παράγεται σε παραδοσιακό άμβυκα, με ελληνικό οινόπνευμα και σε διάστημα 12 ωρών.
• Αρωματίζεται με Λεσβιακό γλυκάνισο κι άλλα βότανα της Λεσβιακής γης, που δίνουν στο απόσταγμα μια φινετσάτη γεύση.
• Ωριμάζει 30–40 ημέρες πριν από την εμφιάλωση για να αποδώσει το άρωμά του.
• Εμφιαλώνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών.
• Κυκλοφορεί σε δύο κυρίως αποστάγματα χωρίς ζάχαρη:
το Ούζο Λίνου 40% vol. (μπλε) και το Ούζο Λίνου 42% vol. (κόκκινο) από απόσταξη 100%.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα μυστικά του νέου ΠΕΠ βορείου Αιγαίου

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός ξεκλειδώνει την υλοποίηση έργων και την απορρόφηση των πόρων
ΑΓΟΡΑ

Επιπλέον τραπεζάκια έξω έως 15 Ιανουαρίου

Ανακοίνωση του συλλόγου καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας Μυτιλήνης «Ασπίδα»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο υπέρ των συμβασιούχων εργαζομένων

Ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της παραμονής στην εργασία όσων απασχολήθηκαν στην Περιφέρεια για τις ανάγκες αντιμετώπισης του covid – 19
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Με 45.000 αφίξεις από Ευρώπη θα κλείσει η σεζόν για τη Λέσβο»

«Καλύτερες οι προβλέψεις για το 2023» σημειώνει ο τουριστικός πράκτορας Λευτέρης Καραμπλιάς. Τα νούμερα των αφίξεων, δεν αποτυπώνουν τον τζίρο των επιχειρήσεων που ήταν πενιχρός και χάθηκε μέσα στις αυξήσεις
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Καταγγέλλει τον διοικητή του νοσοκομείου Λήμνου η ΑΔΕΔΥ

Εξαντλητική υπερεφημέρευση και κλήση σε απολογία για τον μοναδικό αναισθησιολόγο του νοσοκομείου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Λέσβου και Τρίπολης της Λιβύης

Αξιόλογες προοπτικές εξαγωγών τοπικών προϊόντων στην Λιβύη
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκλογές στον αλιευτικό σύλλογο της Δυτικής Λέσβου

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτο βραβείο στον «πράσινο» Βαλκανικό διαγωνισμό

Αναγνωρίστηκαν οι πρωτοπόρες ιδέες του «Σπόρου» κατά της καύσης των κλαδεμάτων ελιάς «Stop the burn»
ΑΓΟΡΑ

Θα πούμε το ψωμί ψωμάκι

17% πάνω η μέση τιμή του ψωμιού στην Μυτιλήνη. 3,48 ευρώ κοστίζει 1 κιλό ψωμί
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Τι περιμένει η κυβέρνηση για να στηρίξει τις επιχειρήσεις;»

Απογοητευμένος από τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης δήλωσε ο Γιάννης Μουτζούρης του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. Κατακόρυφη πτώση στην κίνηση της αγοράς το Σεπτέμβριο
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Στα 4,90 ευρώ το πρώτο λάδι της χρονιάς

Την ανοδική τάση των τιμών επιβεβαίωσε η πώληση των πρώτων 300 τόνων ελαιολάδου του Συνεταιρισμού των Αγίων Αποστόλων Λακωνίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η κυβέρνηση ούτε γνωρίζει, ούτε έχει καμία σχέση με τα προβλήματα του τόπου μας»

Σφοδρή κριτική ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία και επίσκεψη Παπαθανάση στη Λέσβο