× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωτομαγιά στον Προφήτη‑ Ηλία τον Θαλασσινό, στη Σκάλα Ερεσού

Γράφουν ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ και η ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΑΤΣΟΥ

Δημοσίευση 30/4/2019

Πρωτομαγιά στον Προφήτη‑ Ηλία τον Θαλασσινό, στη Σκάλα Ερεσού

Η ατελείωτη χρυσαφένια αμμουδιά της παραλίας με τα κρυστάλλινα νερά, το βραχονησάκι που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου από την ακτή και τα μαγαζάκια με τα λαχταριστά εδέσματα έχουνε μετατρέψει την περιοχή της σκάλας Ερεσού σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς και όχι άδικα!

Για όσους επιλέξουν το συγκεκριμένο προορισμό την ημέρα της Πρωτομαγιάς συνίσταται ανεπιφύλακτα ο περίπατος μέχρι το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία του θαλασσινού, που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού από τη μεριά της θάλασσας.

Διασχίζουμε την παραλία έχοντας τη θάλασσα στα αριστερά μας. Στο τέλος της παραλίας αρχίζουμε να ανηφορίζουμε το βουνό. Η διαδρομή είναι σηματοδοτημένη.

Περίπου ένα χιλιόμετρο περπάτημα και φτάνουμε στην κορυφή. Η θέα πανοραμική, μας προσφέρει τη δυνατότητα να ατενίσουμε τις μικρές αγκαλίτσες που προκύπτουν μέσα από το πάντρεμα από τα βράχια και της παραλίας, το απέραντο γαλάζιο του ορίζοντα που στο βάθος τέμνεται με τη θάλασσα και γίνονται ένα. Τέλος, εκεί μπορούμε να ξεκουραστούμε στα πεζουλάκια της εκκλησίας, και φυσικά να προσευχηθούμε στο ναό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ