× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η βαθμολογία των «800» της Λέσβου την Παρασκευή

Συζήτηση με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τ. Θεοφανέλλη εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 8/7/2021

Η βαθμολογία των «800» της Λέσβου την Παρασκευή

797 υποψήφιοι και υποψήφιες, απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείου της Λέσβου δήλωσαν και μπήκαν στην «κούρσα» των πανελλαδικών εξετάσεων για μία από τις 77.970 θέσεις πρωτοετών στα ΑΕΙ, πανελλαδικά, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε στο «Ν» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι από τη Λέσβο το 2021 είναι 70 περισσότεροι από το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου, Τίμος Θεοφανέλλης μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» εν όψει της ανακοίνωσης των βαθμολογιών των υποψηφίων αύριο, Παρασκευή.

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS θα έχουν για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Προσοχή: Να σημειωθεί πως για να λάβουν οι υποψήφιοι τους βαθμούς τους σε μήνυμα θα πρέπει να έχουν καταχωρήσει το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ειδική εφαρμογή έως 6 Ιουλίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υποψήφιοι από τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα επιπλέον να ενημερωθούν για την βαθμολογία τους τώρα και αργότερα για το Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr

Για να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα του οι υποψήφιοι θα πρέπει αν πληκτρολογήσουν στην ιστοσελίδα:

τον 8-ψήφιο κωδικό τους και

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Από τις Σχολικές Μονάδες

Τέλος, παραδοσιακά και από το Σχολείο που έδωσαν εξετάσεις θα μπορούν οι υποψήφιοι να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 9-7-2021 το πρωί, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε., αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα πρέπει να παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν τα αποκόμματα των τετραδίων και τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων.

Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των δύο καταστάσεων και των αποκομμάτων, πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξήχθησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εν μέσω κορονοϊού. Ειδικότερα, από τα Γενικά Λύκεια της Λέσβου είχαν δηλώσει συμμετοχή για τις πανελλαδικές 510 υποψήφιοι, 475 γραπτώς και 35 προφορικά. Από τα Επαγγελματικά Λύκεια της Λέσβου είχαν δηλώσει 287 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 260 θα διαγωνιστούν γραπτώς και οι 27 προφορικά.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Κινητοποίηση συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Μαΐου, στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη ανηλίκου στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Τραυμάτισε με σιδερογροθιά έναν 23χρονο
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης «βρίσκει» νέες πηγές στο διάστημα και αποτρέπει τροχαία!

Μιλήσαμε με τους μαθητές που συμμετείχαν σε διαγωνισμό και συνέδριο για τα επιτεύγματα του σχολείου και με τον καθηγητή τους, Ι. Λασκαρίδη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας

Στην εκπομπή ΠΕΚ-τες με τον Γιάννη Ζαφειρίου, παραχώρησαν συνέντευξη η Ζήνα Κακναβάτου γενική ιατρός-Διευθύντρια του ΕΣΥ και η Γιάννα Χωριανοπούλου αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος στη Μυτιλήνη

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο στις 28 και 29 Ιουνίου 2024
ΥΓΕΙΑ

Έρχονται εκλογές στο σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο της Νέας Ενωτικής Κίνησης
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου