× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βράβευση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Για τις παρεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης των απολιθωματοφόρων θέσεων στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/7/2021

Βράβευση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου βραβεύθηκε στα Landscape Awards 2021, τα πρώτα ελληνικά βραβεία που αναδεικνύουν την συμβολή της αρχιτεκτονικής τοπίου στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ φύσης, χώρου και ανθρώπου, για τις παρεμβάσεις προστασίας και ανάδειξης των απολιθωματοφόρων θέσεων στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου βραβεύτηκε με το Bronze award στην κατηγορία Large Scale Landscape Design/ Heritage & Culture για την Ανάδειξη και Συντήρηση του Πάρκου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Περιοχή Κύρια Απολιθωμένη. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητής Νικόλαος Ζούρος.

Το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στην περιοχή Κύρια Απολιθωμένη αποτελεί ιστορικό πυρήνα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, του Διατηρητέου Μνημείου της Φύσης που χρονολογείται 20 εκατομμύρια χρόνια πριν. Τα έργα διαμόρφωσης των απολιθωματοφόρων θέσεων του Πάρκου, το οποίο καταλαμβάνει έκταση 286 στρεμμάτων, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με στόχο να το καταστήσουν προσβάσιμο για όλους και να αναδείξουν παράλληλα τη μοναδικότητα και τις ιδιαιτερότητές του, με σεβασμό προς το φυσικό τοπίο. 

Τα έργα συντήρησης και ανάδειξης των απολιθωματοφόρων θέσεων στο Πάρκο υλοποιήθηκαν στα πλαίσια της Πράξης «Συντήρηση και ανάδειξη Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Περιοχή Κύρια Απολιθωμένη», η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η ιδιαίτερη αυτή θέση του Πάρκου που χαρακτηρίζεται ως  ένας από τους σημαντικότερους γεωτόπους του Γεωπάρκου Λέςσβου,  αναδεικνύεται μέσω των πρόσφατων επεμβάσεων σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς και εκπαιδευτικούς προορισμούς και σημείο αναφοράς για την ανάδειξη αντίστοιχων θέσεων διεθνώς.

Τα Landscape Awards 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Landscape Awards 2021 επιβραβεύουν τα έργα και τους δημιουργούς που συμβάλλουν στην αρμονική ισορροπία μεταξύ φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, εκπληρώνοντας πολλαπλούς στόχους τόσο ως προς τα design briefs όσο και υποστηρίζοντας την κοινωνική και οικονομική ζωή, σε αστικές, ημιαστικές περιοχές, με σαφή προσανατολισμό στην αειφόρο ανάπτυξη και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Πρόεδρος του θεσμού είναι ο διεθνούς κύρους Έλληνας αρχιτέκτονας τοπίου Θωμάς Δοξιάδης, ενώ την Επιτροπή Αξιολόγησης στελεχώνουν καταξιωμένοι αλλά και πρωτοπόροι στην αρχιτεκτονική τοπίου, με υψηλή εμπειρία και εξειδίκευση καθώς και ακαδημαϊκοί από κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

 Τα Landscape Awards 2021 διοργανώνει η BOUSSIAS και τελούν υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου. Τα βραβεία περιλαμβάνουν έργα μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας αναδεικνύοντας το ευρύ φάσμα που αφορά η αρχιτεκτονική τοπίου, τόσο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων όσο και στην διαμόρφωση ολόκληρων πόλεων αλλά και έργων υποδομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στo Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου – Περιοχή Κύρια Απολιθωμένη απονεμήθηκε το τρίτο βραβείο-Bronze award στην κατηγορία Έργων μεγάλης κλίμακας- Large Scale Landscape Design και ειδικότερα στην υποκατηγορία Heritage & Culture, η οποία αφορά  έργα διαμόρφωσης τοπίου ιδιαίτερης πολιτισμικής ή ιστορικής σημασίας όπως πολιτισμικά τοπία, τοπία πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους κλπ.

Τα Landscape Awards διοργανώνει η BOUSSIAS με την στρατηγική συνεργασία του Archisearch.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ώρα της κρίσης για το Τεχνικό Επιμελητήριο του βορείου Αιγαίου

Στο στούντιο του «Ν» οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων συζήτησαν για προβλήματα του κλάδου και τις προκλήσεις της νέας περιόδου που ξεκινά
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ