× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βιολογικό ελαιόλαδο που κάνει καλό στην υγεία»

Το ελαιόλαδο «Eclectic Earth», του Παναγιώτη Κασώλη πιστοποιηθεί για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες με αντιοξειδωτική δράση, και υγειοπροστατευτικές ιδιότητες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2021

«Βιολογικό ελαιόλαδο που κάνει καλό στην υγεία»

Ολοένα και περισσότεροι νέοι παραγωγοί στο νησί μας, στρέφονται πλέον στην εμφιάλωση του ελαιολάδου τους, σχεδιάζοντας αργά και σταθερά τα επόμενα βήματα τους στο χώρο της τυποποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στον πρόσφατο 6o διαγωνισμό ελαιολάδου  ATHENA, συμμετείχαν 46 εταιρείες και παραγωγοί του νησιού μας οι οποίοι έστειλαν δείγματα του προϊόντος τους για να αξιολογηθούν από τους διεθνείς κριτές και γευσιγνώστες. Πολλοί από αυτούς, είναι μικροί παραγωγοί οι οποίοι προχωρούν στην εμφιάλωση αποκλειστικά του δικού τους ελαιολάδου, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα και στην διατήρηση των ιδιαίτερων οργανοληπτικών συστατικών του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης κατηγορίας παραγωγού αποτελεί ο Παναγιώτης Κασώλης ο οποίος αν και δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε εκτεταμένη τυποποίηση και διακίνηση του ελαιολάδου που παράγει, εντούτοις τα τελευταία χρόνια εμφιαλώνει το προϊόν του σε μία ιδιαίτερα κομψή συσκευασία και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος το ελαιόλαδό του, είναι βιολογικό και προϊόν πρώιμης συγκομιδής ενώ έχει πιστοποιηθεί η υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η παραγωγή μου που βρίσκεται μέσα στη φιάλη του εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Eclectic Earth» είναι μικρή, με άριστη όμως ποιότητα και χαμηλή οξύτητα. Προέρχεται από τη πιστοποιημένη βιολογική, παραδοσιακή καλλιέργεια των ελαιώνων των προγόνων μου. Ονειρεύομαι να συμβάλω με τη προσπάθειά μου στην ανάδειξη του Λεσβιακού ελαιόλαδου γιατί, από την φύση του, έχει από τις υψηλότερες ποιότητες παγκοσμίως, όπως άλλωστε και το ελληνικό γενικότερα!

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία "πρώιμης συγκομιδής" (αγουρέλαιο) που έχει ως αποτέλεσμα τις υψηλές σε θρεπτική αξία ιδιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Πιο συγκεκριμένα, το «Eclectic Earth» έχει πιστοποιηθεί για την υψηλή του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες που έχουν αντιοξειδωτική δράση, δίνοντάς του υγειοπροστατευτικές ιδιότητες που βελτιώνουν την ευεξία και την υγεία του ανθρώπου. Γι αυτό φέρει ισχυρισμό Υγείας πάνω στη συσκευασία του.

Το «Eclectic Earth» είχε τιμηθεί και στο παρελθόν με διεθνείς διακρίσεις, συνεχίζοντας με δύο από τις πιο σημαντικές φέτος ως προς την ποιότητά του: κατέκτησε πλατινένιο βραβείο στα «Berlin Global Olive Oil Awards 2021 (GOOA)» ανάμεσα σε 764 ελαιόλαδα από 22 διαφορετικές χώρες. Η δεύτερη στην σειρά σημαντική διάκριση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου “Eclectic Earth”, ήταν στο διαγωνισμό "Japan Olive Oil Prize 2021 (JOOP)" που κατάφερε να αποσπάσει "Best In Class" στην κατηγορία PGI, ανάμεσα σε 467 ελαιόλαδα από 20 διαφορετικές χώρες».

Η πιο τελευταία  διάκριση του «Eclectic Earth» είναι στο διαγωνισμό ελαιολάδου ΑΤΗΕΝΑ όπου κέρδισε χάλκινο μετάλλιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Συνεχίζονται οι γευσιγνωσίες κρασιού στο «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Θα βιώσετε μια διαδραστική γευστική δοκιμή 5 τυπικών κρασιών από την αγαπημένη συλλογή του οινοποιείου
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης