× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 16/6/2021

«Να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό έκτρωμα»

Το ψιλόβροχο που έπεφτε από το πρωί στη Μυτιλήνη δεν πτόησε του εκατοντάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς το πρωί της Τετάρτης 16 Ιουνίου συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικός ομιλητής στην κινητοποίηση ήταν ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θοδωρής Ασλανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο όπως επισήμανε αποτελεί ταφόπλακα για τα εργασιακά δικαιώματα και το οχτάωρο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση να κηρυχθεί η απεργία των πλοίων παράνομη και καταχρηστική, απόφαση όμως όπως σημείωσε που κουρελιάσθηκε στους καταπέλτες των πλοίων τα οποία παρά τις κυβερνητικές εντολές, παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια.


Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση μίλησε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Νίκος Χρυσάφης ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρέτησε τη δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ενάντια σε ένα νομοσχέδιο, όπως είπε, το οποίο καταστρέφει τις ζωές των εργαζομένων.
Χαιρετισμό εκ μέρους της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου απηύθυνε ο Δούκας Πρωτόγυρος ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήδη πριν ακόμη ψηφισθεί το νομοσχέδιο σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ξεκίνησε η εξόντωση των εργαζομένων με ωράρια από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι αναπληρωτές – ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε η Σοφία Καζαμία σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνουν οι ελαστικές μορφές εργασίας και πως δεν θα επιτρέψουν σε καμία κυβέρνηση και κανένα νομοσχέδιο να μετατρέψουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φώτης Κολαράς, ο οποίος τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα κεκτημένα τους και δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του νομοσχεδίου που σκοτώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο επιστρέφει τους εργαζόμενους 100 χρόνια πίσω. «Θα πρέπει να δώσουμε μάχη ώστε αυτό που ψηφίζεται σήμερα να μείνει στα χαρτιά».
Μετά την ολοκλήρωση της απεργιακής συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στην προκυμαία με κατάληξη το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στον  καταπέλτη του πλοίου "Νήσος Ρόδος" δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στους ναυτεργάτες που παρά τις πιέσεις Κυβέρνησης και εφοπλιστών συνεχίζουν την απεργία τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε κίνδυνο τα πεύκα και ο καστανιώνας στη Λέσβο

Συζήτηση με αφορμή την ξήρανση των πεύκων στο Δήμο Μυτιλήνης και την εμφάνιση νέου μύκητα στον καστανιώνα της Αγιάσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέσσερις ψηφιακές παρεμβάσεις στον Δήμο Μυτιλήνης

Εγκρίθηκαν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μηλένα Κοντού

Τεράστια επιτυχία για την Μυτιληνιά αθλήτρια του Ναυτικού ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού, η οποία τσέκαρε το ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισκέπτεται τη Λέσβο στις 23 και 24 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Κόσμος» παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιό του

Ένα ψηφοδέλτιο, με 58% γυναίκες, που απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τους βίο, αλλά και ανθρώπους της καθημερινότητας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κύκλος του νερού, η ρύπανση και η κομποστοποίηση

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά της Β' τάξης στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράκληση για τους μαθητές

Την Κυριακή 26 Μαΐου στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης