× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ομόφωνα εγκρίθηκε η αγορά οικοπέδου για το Μουσικό Σχολείο

Ανοίγεται γολγοθάς γραφειοκρατίας μέχρι ξεκινήσουν οι εργασίες

Δημοσίευση 23/4/2019

Ομόφωνα εγκρίθηκε η αγορά οικοπέδου για το Μουσικό Σχολείο

Ομόφωνα εγκρίθηκε χτες, Μ. Δευτέρα η αγορά οικοπέδου στη Βαρειά που θα στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Ας σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης θα πουλήσει τα 16 από τα 22 στρέμματα του οικοπέδου. Η εξέλιξη της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου είναι πολύ θετική και βάζει τέλος στις ατέρμονες συζητήσεις και μέχρι πρότινος αντιπαραθέσεις, όμως τώρα φαίνεται πως αρχίζουν τα δύσκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε επίσημα σε προεκλογική περίοδο, που αυτό σημαίνει ότι περιορίζονται οι αποφάσεις που λαμβάνει το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Επίσης, ανεξάρτητα από την προεκλογική περίοδο που διανύουμε, τα βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι να υπογραφεί το συμβόλαιο της αγοράς είναι αρκετά και απαιτούν χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτεί ισχυρή πολιτική βούληση όχι μόνο από τους απερχόμενους τοπικούς άρχοντες, αλλά και από την επόμενη Δημοτική Αρχή.

Αρχικά θα πρέπει η χτεσινή ομόφωνη απόφαση να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προς έγκριση. Αφού εγκριθεί θα πρέπει να οριστεί από το υπουργείο Οικονομικών επιτροπή εκτιμητών, και αφού η επιτροπή εκτιμήσει το οικόπεδο της Βαρειάς, το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αν αυτό γίνει πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, γεγονός με μικρές πιθανότητες, αφού οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, το Δημοτικό Συμβούλιο εξαιτίας του ότι είναι απερχόμενο θα βρίσκεται με «δεμένα τα χέρια». Αν το θέμα επανέλθει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. Μυτιλήνης, καθώς θα προκύψει από τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου) θα πρέπει άμεσα να προσχωρήσουν οι διαδικασίες, γεγονός που εξαρτάται από τη νέα σύστασή του και την πολιτική βούληση του οργάνου.

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο βήμα έχει γίνει και ας σημειωθεί ότι στα θετικά καταγράφεται επίσης ότι η ιδιοκτησία του νέου οικοπέδου έχει στενές σχέσεις και επαφές με την νεοδιορισθείσα Καλλιτεχνική Επιτροπή των Μουσικών Σχολείων.

Σε ό,τι αφορά το ειδικό σχολείο και τη στέγασή του, διαβάστε εδώ τις νεότερες εξελίξεις, ενώ σε πιο χειροπιαστές φαίνεται ότι προχωρά αύριο ο αντιδήμαρχος έργων, Κώστας Κατσαρός, τις οποίες και θα καλύψει το «Ν» για το ρεπορτάζ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ευεξία, χαλάρωση και θεραπεία στα ιαματικά λουτρά του Πολιχνίτου

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν οι λουόμενοι των νέων ιαματικών εγκαταστάσεων Ιπποκράτης που ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα. Οι Γερμανοί τουρίστες μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιγράφουν με θερμά λόγια την εμπειρία τους
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Δείτε εδώ την κατανομή των εδρών και τις ψήφους που πήρε κάθε παράταξη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη