× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να αποσυρθεί η πρόταση θεματικού πάρκου στη Σκάλα Ερεσού»

Διαμαρτυρία Συμπαράταξης Πολιτών προς τον Περιφερειάρχη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2021

«Να αποσυρθεί η πρόταση θεματικού πάρκου στη Σκάλα Ερεσού»

Διαμαρτύρεται η «Συμπαράταξη Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη προς τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, ζητώντας την απόσυρση του θεματικού πάρκου στη Σκάλα Ερεσού από τις προτάσεις χρηματοδότησης, αλλά και διαβούλευση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα στην επιστολή της η Συμπαράταξη Πολιτών αναφέρει:

«Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ διαμαρτύρεται για μια φορά ακόμη γιατί οι προτάσεις έργων στα διαφορετικά χρηματοδοτικά εργαλεία (όπως το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης) γίνεται χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βέβαια χωρίς καν να υπηρετούν κάποιο σχέδιο. Εχουν περάσει δύο χρόνια από την εκλογή σας και συνεχίζετε να βαδίζετε στα τυφλά - όπως και οι προκάτοχοι σας - με αποτέλεσμα το Β.Αιγαίο, οι πολίτες του και οι επιχειρήσεις του να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Ειδικά σε ότι αφορά το έργο στη Σκάλα Ερεσού που προτείνει ο Δ.Δυτικής Λέσβου εκτός από τις δικές μας θέσεις, φαίνεται να αγνοείτε και τη τοπική κοινωνία που στα ΔΤ μετά τις επισκέψεις σας δεν παύετε να δηλώνετε ότι αφουγκράζεστε. Υπάρχουν ήδη δημόσιες τοποθετήσεις τόσο της ΟΛΣΑ όπως και των καταστηματαρχών της Σκάλας Ερεσού κατά του προτεινόμενου έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως προφανώς θα γνωρίζετε οι ενστάσεις κατά του έργου είναι πολλές:

-          Αμφισβητείται η σκοπιμότητα τσιμεντοποίησης σημαντικού τμήματος της εμβληματικής από πολλές πλευρές αμμουδιάς της Ερεσού

-          Προβάλλονται πολλά ερωτηματικά σε ότι αφορά τη προώθηση του έργου τη στιγμή που εκκρεμεί το αίτημα του δήμου για επαναχάραξη του αιγιαλού, ενώ υπάρχουν και σοβαρές καταγγελίες που σχετίζονται με το κατά πόσο η κατασκευή αυτή θα ανοίξει την όρεξη για άλλους να «αξιοποιήσουν» τη παραλία-άμμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-          Σε μια εποχή που τα φαινόμενα από τη κλιματική αλλαγή γίνονται όλο και ποιο έντονα και ισχυρά και χρειαζόμαστε να βάλουμε σε εφαρμογή μια στρατηγική προσαρμογής, εσείς όχι μόνο δεν προχωράτε στην έγκριση της σχετικής μελέτης αλλά με τη πράξη σας δημιουργείτε de facto νέα δεδομένα, ειδικά σε μια παραλία που πλήττεται από διάβρωση και κινδυνεύει. 

Κύριε Περιφερειάρχη,

 

Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ζητάμε να σταλούν στο Υπ.Εσωτερικών ΜΟΝΟ οι προτάσεις που αφορούν την ενότητα ΑΤ14 που λήγει σήμερα και να φέρετε άμεσα τον συνολικό σχεδιασμό σας πρώτα στην Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης και στη συνέχεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αν σκοπεύετε να εντάξετε το έργο της Σκάλας Ερεσού σε αυτή την ενότητα, σας ζητάμε να μην το καταθέσετε λαμβάνοντας υπόψη σας τη διαβούλευση που η ίδια η κοινωνία έχει ξεκινήσει.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΧΩΡΙΑ

Συμβουλές‑οδηγίες της Τροχαίας για τους προσκυνητές του Ταξιάρχη Μανταμάδου

Για την ασφαλή κίνηση των οδηγών οχημάτων και των πεζών
ΧΩΡΙΑ

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο προσκύνημα των Αρχαγγέλων στον Μανταμάδο»

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Προσκυνήματος πατήρ Ευστράτιος Δήσσος μίλησε για το ιστορικό της μεγάλης γιορτής και τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την χώρα που ήδη καταφθάνουν με κάθε μέσο