× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Πάρτε πίσω το αντεργατικό τερατούργημα»

Mαχητική απεργιακή κινητοποίηση στη Μυτιλήνη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 11/6/2021

«Πάρτε πίσω το αντεργατικό τερατούργημα»

Ένα βροντερό «όχι» στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είπαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια των μαζικών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας κατά την χθεσινή πανελλαδική απεργία.
Στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην οποία συμμετείχε και το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στις 10 και 30 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς.
Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυναν ο Γιώργος Αλεξίου εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, ο Στρατής Κόμβος γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου, η Παναγιώτα Ψύλλου από την Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Σοφία Καζαμία εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, η Βάσω Καλαμιδιώτου πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και ο πρόεδρος του Ν.Τ.Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Παναγιώτης Κατσαβέλλης.
Την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Θοδωρής Ασλανίδης ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την επόμενη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο «τερατούργημα Χατζηδάκη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μπουρνούς,ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ Κώστας Ρήγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Παναγιώτης Χριστόφας και πλήθος εκλεγμένων στελεχών του πρώτου και δεύτερου βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε πορεία στην προκυμαία της Μυτιλήνης με κατεύθυνση τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί οι διαδηλωτές παρουσία ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα της απεργίας στον Παύλο Μιχαλακέλη εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Ακολούθως οι διαδηλωτές αποχώρησαν επιστρέφοντας στην Πλατεία Σαπφούς ενώ πραγματοποίησαν έφοδο στο λιμάνι, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η στήριξη στους απεργούς ναυτεργάτες του πλοίου Νήσος Σάμος.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Μουσικό Γυμνάσιο Δυτικής Λέσβου

Μέχρι τις 31 Μαΐου έχουν την δυνατότητα υποβολής αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ημερίδα του ΓΕΩΤΕΕ στη Μυτιλήνη για την παράνομη αλιεία

Παρασκευή 31 Μαϊου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου –Αναλυτικά το πρόγραμμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης παραμένει αστείρευτη πηγή έμπνευσης

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974 για την συμπλήρωση 61 χρόνων από την δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στάση εργασίας ενάντια στις εξετάσεις PISA

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξη 4ώρη στάση εργασίας για δασκάλους και καθηγητές για την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκλεψαν ξενοδοχείο

Συνελήφθησαν για κλοπή στην Εφταλού
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίστηκαν δύο οδηγοί

Δύο τροχαία σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γνωριμία με τη μαθητική στέγη Χίου «Το σπίτι της Μαρίας»

Εκδήλωση για γονείς και μαθητές την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πραγματικές αυξήσεις ζητούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών και οι εργαστηριακοί γιατροί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι και οι 9 επιζήσαντες

Το δικαστήριο αθώωσε και ελευθέρωσε τους εννέα επιζήσαντες που κατηγορούνταν ως διακινητές και υπεύθυνοι του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο- Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την πρόκληση των ΜΑΤ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο βιβλιοδεσίας και χαρακτικής από την «tortuguita»

Το Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέσεις μαθητείας για επιχειρήσεις Λέσβου και Λήμνου

Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έως την 1η Σεπτεμβρίου