× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επισκευάζεται η στέγη στην Παναγία της Πέτρας

Σοβαρές ζημιές υπέστη η εκκλησία κατά την τελευταία κακοκαιρία της 21ης Μαΐου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2021

Επισκευάζεται η στέγη στην Παναγία της Πέτρας

Σοβαρές ζημιές υπέστη κατά την κακοκαιρία της 21ης Μαΐου η στέγη της εκκλησίας της Παναγιάς στην Πέτρα. Ειδικότερα οι θυελλώδεις άνεμοι ταχύτητας 149 χιλιομέτρων την ώρα, παρέσυραν ένα μεγάλο μέρος από τα κεραμίδια της στέγης, ενώ προκάλεσαν και άλλες φθορές στο κτίριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Πέτρας Κώστας Πάππος, η αντίδραση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, η οποία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του Ιερού Ναού, ήταν άμεση και ήδη αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής της στέγης.

«Παράλληλα σημειώνει ο Κώστας Πάππος, είναι σε εξέλιξη από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πολυτεχνείο της Αθήνας, ερευνητικό πρόγραμμα για τα βράχο της Πέτρας όπου βρίσκεται η εκκλησία. Επίσης όπως με ενημέρωσε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλος Τριανταφυλλίδης, είναι σε εξέλιξη αρχιτεκτονική μελέτη για τη συνολική ανάπλαση και επισκευή του ναού ενώ έχει ανατεθεί και στατική μελέτη στον καθηγητή του Μετσόβιου Κώστα Σπυράκο».

Γενικότερα σημειώνει ο αντιδήμαρχος της Πέτρας, η περιοχή υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές στην  τελευταία θεομηνία της 21ης Μαΐου  και κυρίως σε καταστήματα και επιχειρήσεις που ήταν έτοιμες να λειτουργήσουν ακριβώς την ημέρα εκείνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να φτιάξουν τα μαγαζιά τους, εν μέσω πανδημίας με τα λιγοστά χρήματα που είχαν. Μέσα σε λίγες ώρες είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται και πλέον δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε χρήματα για να τα ξαναστήσουν.

Η πολιτεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες, οφείλουν να τρέξουν τις διαδικασίες για τις αποζημιώσεις ώστε οι άνθρωποι να στήσουν τα μαγαζιά τους το συντομότερο δυνατόν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ