× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τεράστια καταστροφή στο Σχίνο Κορινθίας

Kαλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2021

Τεράστια καταστροφή στο Σχίνο Κορινθίας

Τεράστια καταστροφή από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχίνο Κορινθίας και παραμένει σε εξέλιξη για τέταρτη μέρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απελπισμένοι οι κάτοικοι των περιοχών των οποίων οι οικισμοί εκκενώθηκαν, είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα να γίνονται στάχτη.

Η εικόνα είναι καλύτερη πλέον, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο πύρινο μέτωπο, παρά μόνο μικρές διάσπαρτες εστίες. Ωστόσο, η φωτιά δεν έχει ακόμα οριοθετηθεί.

Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο και παράλληλα βρίσκονται σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις εντός της ήδη καμένης έκτασης, ώστε να μην υπάρξει επέκταση σε σημεία όπου δεν έφτασαν οι φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μάχη» για τέταρτο 24ωρο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε σήμερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «είναι θέμα χρόνου να δοθεί και επίσημα σε ύφεση η φωτιά».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης, στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, συμμετέχουν συνολικά 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ έχουν κινητοποιηθεί επτά αεροσκάφη, οκτώ πετζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Αλεποχώρι

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται σήμερα στο Αλεποχώρι, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου