ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Εταιρεία τυποποίησης ελαιολάδου… εν μέσω σκληρού λοκντάουν
Η «Lesvιon olive oil» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της τον Απρίλιο του 2020 και έχει κερδίσει ήδη δύο σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς ελαιολάδου
Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/5/2021
Το όραμα για τη δημιουργία ενός πρότυπου ποιοτικού ελαιολάδου το οποίο θα κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη καταναλωτών από όλο τον κόσμο, μοιράστηκε με το «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» , ο υπεύθυνος της εταιρείας «Lesvion olive oil» που εδρεύει στην Κώμη της Λουτρόπολης Θερμής Βασίλης Γιακαλής .
Ο Βασίλης Γιακαλής ο αδελφός του Δημήτρης και η οικογένειά τους ασχολούνται εδώ και πολλά χρόνια με την ελαιοσυγκομιδή και την παραγωγή του ελαιολάδου ωστόσο τον τελευταίο χρόνο και συγκεκριμένα το 2019 αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω και να δημιουργήσουν το δικό τους ποιοτικό βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το οποίο θα προσφέρουν στους καταναλωτές με όλες τις γεύσεις, τα αρώματα και τις θρεπτικές ουσίες.
«Ξεκινήσαμε μαζί με τον αδελφό μου Δημήτρη Γιακαλή να δουλεύουμε την αρχική σκέψη από το 2019 και χρειάστηκε τουλάχιστον ένας χρόνος έως ότου καταφέρουμε να υλοποιήσουμε την ιδέα μας και να φτιάξουμε την «Lesvion olive oil» τον Απρίλιο του 2020, λίγες μέρες μετά την έναρξη της καραντίνας.
Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν τον ίδιο και τον αδελφό του Δημήτρη, να ασχοληθούν με την τυποποίηση του ελαιολάδου, ο Βασίλης Γιακαλής επισήμανε ότι κύριο μέλημά τους εδώ και χρόνια δεν ήταν απλά να παράγουν ελαιόλαδο, αλλά να παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν το οποίο θα αναδεικνύει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες και τα αρώματα του λαδιού.
«Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι το έξτρα παρθένο ποιοτικό ελαιόλαδο συμβάλει στην προστασία της υγείας μας, προστατεύει από την κακή χοληστερόλη, από καρδιαγγειακά νοσήματα και πολλές μορφές καρκίνου.
Η εταιρεία μας μέχρι στιγμής τυποποιεί τρεις συσκευασίες βιολογικού ελαιολάδου έξτρα παρθένου 250, 500 και 750 ml ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η τυποποίηση μικρότερων συσκευασιών 100 ml για τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία, όπου υπάρχει σχετική ζήτηση».
Η εταιρεία Lesvos olive oil παρά το μικρό διάστημα που δραστηριοποιείται στην τυποποίηση του ελαιολάδου, έχει κερδίσει ήδη δύο βραβεία στο διαγωνισμό του Βερολίνου πέρυσι και φέτος.
Όπως αναφέρει ο Βασίλης Γιακαλής πέρυσι η εταιρεία κέρδισε το μετάλλιο ποιότητας και φέτος κέρδισε χρυσό μετάλλιο. «Ξεκινήσαμε σε πρώτη φάση ως εξαγωγική εταιρεία και θεωρώ ότι στο μικρό διάστημα της δραστηριότητάς μας έχουν γίνει πολλά θετικά βήματα. Τα βραβεία στις εκθέσεις ανοίγουν πόρτες στις αγορές, κυρίως όμως επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας και αποδεικνύουν στην πράξη ότι σεβόμαστε την αξία και την ποιότητα του προϊόντος που παράγουμε.
Η πανδημία γενικότερα, σημείωσε ο Βασίλης Γιακαλής, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση και αρρυθμία στην αγορά των προϊόντων και του ελαιολάδου κατά συνέπεια. Γίνεται προσπάθεια τώρα να επιστρέψουμε σε μια σχετική κανονικότητα, εκτιμούμε όμως ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος έως ότου υπάρξει σταθεροποίηση στο εμπόριο και στη διακίνηση των προϊόντων.