× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ασχολείται ο Δήμος Μυτιλήνης με την καταστροφή φοινίκων;

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Μυτιλήνης»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/4/2021

Ασχολείται ο Δήμος Μυτιλήνης με την καταστροφή φοινίκων;

«Επιτέλους.... Ασχολείται κανείς από τη δημοτική αρχή Μυτιλήνης με την καταστροφή των φοινίκων της Μυτιλήνης;» ρωτά και καταγγέλλει η παράταξη πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι φοίνικες της Μυτιλήνης, σήμα κατατεθέν δημόσιων και ιδιωτικών αρχιτεκτονικών μνημείων και δημόσιων χώρων της πόλης συνεχίζουν να «πεθαίνουν» ο ένας μετά τον άλλον. Το γεγονός, αποτέλεσμα προσβολής των δένδρων από το έντομο κόκκινο σκαθάρι, στερεί την πόλη από πολύτιμη χλωρίδα ενώ κάποια από τα δένδρα που χάνονται, έχουν υπεραιωνόβιο ιστορικό χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή ΑΡΝΕΙΤΑΙ να ασχοληθεί με την καταστροφή των φοινίκων μπλεγμένη σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, αδύναμη να αντιληφθεί την ανάγκη προγράμματος καταπολέμησης του εντόμου που θα περιλαμβάνει κατά τα πρότυπα άλλων Δήμων της Ελλάδας ψεκασμούς σε δένδρα τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά οικόπεδα». 

Η παράταξη των πολιτών της Κοινότητας Μυτιλήνης «Δημοκρατική Μυτιλήνη» επαναφέρει το θέμα που είχε τεθεί και τον Ιανουάριο και ζητά να υπάρξει ΑΜΕΣΑ από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους ειδικούς γεωπόνους του Δήμου, ενημέρωση του Συμβουλίου της Κοινότητας για το θέμα. Τόσο σχετικά με τα μέτρα πρόληψης διάδοσης του κόκκινου σκαθαριού που λαμβάνονται όσο και τα ανάλογα κατασταλτικά στα προσβεβλημένα δένδρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ποια προληπτική θεραπεία έγινε και σε ποια δένδρα. Μπήκαμε στην Άνοιξη που ως τους πρώτους κρύους μήνες είναι η περίοδος όπου τα έντομα είναι δραστήρια και αναπαράγονται; Ποια θεραπεία θα υπάρξει στους ελαφρά προσβεβλημένους φοίνικες για να σωθούν; Υπήρξε στη διάρκεια του χειμώνα μελέτη αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού με απεντομώσεις, κλαδέματα των φύλλων των δένδρων που έχουν προσβληθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα που τα έντομα δεν είναι δραστήρια; Υπήρξε κάψιμο ή κόψιμο και απομάκρυνση των κορμών και φύλλων των φοινικόδεντρων που έχουν καταστραφεί ώστε να μην μεταφερθούν τα έντομα σε γειτονικά δέντρα; Ειδοποιήθηκαν ιδιώτες ή δημόσιοι φορείς για τυχόν προσβολές σε φοινικόδεντρα που τους ανήκουν; Έχει σχεδιαστεί αντικατάσταση των νεκρών φοινικόδεντρων από νέα φυτά που προέρχονται από φυτώρια με φυτουγειονομικό διαβατήριο δηλαδή πιστοποιημένα ότι είναι απαλλαγμένα από το έντομο;

Η σιωπή κύριοι της δημοτικής αρχής δεν είναι μέθοδος αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Μυτιλήνης».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ