× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Προσφεύγουν ξανά στην Αποκεντρωμένη Ανδριώτης και Χοχλάκα

Οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την ακύρωση της εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Μυτιλήνης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/4/2021

Προσφεύγουν ξανά στην Αποκεντρωμένη Ανδριώτης και Χοχλάκα
Φωτο αρχείου

Προσφυγή στο Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που αφορά τον ορισμό Διοικητικού Συμβουλίου στη νεοσύστατη Αναπτυξιακή Εταιρεία της Μυτιλήνης, κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην μέλη της παράταξης του Μιχάλη Μαμάκου, Παναγιώτης Ανδριώτης και Βάσω Χοχλάκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σκεπτικό της προσφυγής μεταξύ των λόγων που επικαλούνται για την ακύρωση της απόφασης οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρονται στην τακτική που ακολουθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης, το οποίο αποκλείει από την ψηφοφορία των Νομικών Προσώπων και των Εταιρειών τη συμμετοχή των ανεξάρτητων συμβούλων.

Αναφερόμενος στο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης σημειώνει ότι είναι εξαιρετικά άδικο να αποκλείονται από το δικαίωμα ψήφου σε ζητήματα εκλογής οργάνων καθώς και από το δικαίωμα της υποψηφιότητας, οι ανεξάρτητοι δημοτικού σύμβουλοι, οι οποίοι εκπροσωπούν αν μη τι άλλο, όπως λέει,  τους δημότες που τους ψήφισαν και τους εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν μπορεί να είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι αλά καρτ και όποτε τους βολεύει να ψηφίζουμε και όποτε δεν τους βολεύει να μένουμε απ’  έξω. Ούτε και μπορεί μία εγκύκλιος που επικαλούνται να καταργήσει το νόμο 4635/19  που αναφέρει ότι τα 2/5 των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων  εταιρειών και Νομικών Προσώπων πρέπει να απαρτίζονται από μέλη της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Μαζί με τη Βάσω Χοχλάκα είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε αν δεν δικαιωθούμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Επιτροπή του άρθρου 152 και στη συνέχεια αν χρειαστεί στα Διοικητικά Δικαστήρια, διότι αυτό που γίνεται θεωρούμε ότι είναι άδικο και αντιδημοκρατικό. Ανάλογη προσφυγή θα γίνει και για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα οριστεί στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού, ακόμη και για την αντικατάστασή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ», επισημαίνει ο Παναγιώτης Ανδριώτης. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στο 13ο μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ο Περιφερειάρχης

Παρακολούθησε την παρουσίαση ψηφιακών εργασιών που πραγματοποίησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Λέσβου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ερμού, σχολεία και σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Μεγάλη δράση εν όψει των ευρωεκλογών στα καταστήματα της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα