× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν μπορεί η ΔΕΔΑΠΑΛ να λειτουργεί ως πελατειακό πλιάτσικο»

Κατά των έμμισθων θέσεων στη ΔΕΔΑΠΑΛ και των προσλήψεων πελατειακού χαρακτήρα, τάσσεται το μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Γιάννης Βατός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/4/2021

«Δεν μπορεί η ΔΕΔΑΠΑΛ να λειτουργεί ως  πελατειακό πλιάτσικο»

Τους λόγους για τους οποίους δεν δέχθηκε, όπως αναφέρει ο ίδιος, να αναλάβει θέση ευθύνης στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΔΑΠΑΛ καθώς και τη διαφωνία του με τις έμμισθες θέσεις που δόθηκαν σε τέσσερα τουλάχιστον άτομα της νέας διοίκησης, εξήγησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως επισήμανε, ο λόγος για τον οποίον δεν αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει θέση ευθύνης είναι επειδή η παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης «Αλλάζουμε τον τόπο μας» με το Μιχάλη Μαμάκο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ή ανεπίσημη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

«Σε καμία περίπτωση υπογραμμίζει δεν θα αποδεχόμουνα θέση ευθύνης χωρίς ξεκάθαρη συμφωνία συμπόρευσης  των δύο παρατάξεων σε βασικά πολιτικά ζητήματα, τα οποία θα είχαν δημοσιοποιηθεί.

Άλλωστε στόχος μου, σημειώνει, δεν είναι να καταλάβω θέσεις ευθύνης και καρέκλες, αλλά να βοηθήσω και να στηρίξω με την παρουσία μου τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη  δεδομένη στιγμή τη ΔΕΔΑΠΑΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γιάννης Βατός, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για τους μισθούς τεσσάρων τουλάχιστον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, επί Δημοτικής Αρχής Βουνάτσου, υπήρχε στενή επιτήρηση των οικονομικών της εταιρείας και κανένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν πληρωνόταν για την προσφορά του στη ΔΕΔΑΠΑΛ. Όπως τόνισε λάμβαναν μόνο 40 ευρώ για την παρουσία τους σε κάθε συνεδρίαση. Οι συνεδριάσεις, δε, πρόσθεσε δεν ξεπερνούσαν τις 12 το χρόνο.

«Πρότεινα να λαμβάνουν, αντιμισθία σημείωσε ο Γ. Βατός, μόνο ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος, οι οποίοι κατά κάποιο τρόπο θα έχουν μία θέση ευθύνης και προσφοράς για την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι υπόλοιπες δύο θέσεις κατά την άποψή μου, αυτή του Γραμματέα και του αντιπροέδρου  είναι σχεδόν διακοσμητικές και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμείβονται».

Αναφερόμενος στη γενικότερη λειτουργία της ΔΕΔΑΠΑΛ, ο Γιάννης Βατός, ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ στο Διοικητικό Συμβούλιο, σημείωσε ότι πρέπει η εταιρεία  να δώσει εξετάσεις παραγωγικότητας, βιωσιμότητας, ευρηματικότητας και χρηστής διοίκησης.

«Δίνω βαρύτητα στην τελευταία φάση και σημειώνω πως δεν είναι δυνατόν αυτοί που σήμερα παρέχουν εργασία στη ΔΕΔΑΠΑΛ να είναι το 1/3 του αριθμού από αυτούς που πληρώνει η εταιρεία και οι υπόλοιποι να προσφέρουν υπηρεσίες κάπου αλλού, σημείωσε με νόημα ο Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης Γιάννης Βατός.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάσθηκε το βιβλίο «Ο κόσμος καίγεται»

Από το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ και τις εκδόσεις Τόπος έγινε η παρουσίαση του βιβλίου των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στόχος η ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες

Και η νεολαία και ο λαός, μπορεί να αξιοποιήσει κάθε κάλπη για να δοθεί συνέχεια στον αγώνα, που αποκρούει την πολιτική που υπερασπίζεται τους λίγους σε βάρος των πολλών» τόνισε η βουλευτής του κόμματος Αφροδίτη Κτενά στην ομιλία της στην εκδήλωση του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μπακογιάννης και Κοσιώνη στην Αγιάσο

Δοκίμασαν λουκουμάδες στο κατάστημα της πρώην Προέδρου του χωριού Διαμάντως Ρουγκέλλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Ταγματάρχης Παπαγιάννης... ξανά στο Κιόσκι Μυτιλήνης

Άπαντες παρόντες στην πλατεία Ελευθερίας, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του νεκρού Διοικητή του Τάγματος των Λεσβίων στρατιωτών, στην πολύνεκρη Μάχη του Σκρά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν πάει άλλο με αυτή την Ευρώπη»

Η βουλεύτρια του ΚΚΕ, Αφροδίτη Κτενά μιλά στο «Ν» για τις ευρωεκλογές, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Επίσκεψη Μουτζούρη στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών

Ενημερώθηκε για εκπαιδευτικά θέματα του νομού ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δράση παρατήρησης της Σελήνης στην Πλατεία Σαπφούς

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Αστρονομίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Καθυστέρησαν πάρκο της Επάνω Σκάλας και πάρκο αναψυχής»

Υπέγραψε ο Μουτζούρης την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστή η Ζωοδόχου Πηγής τη Δευτέρα

Λόγω επισκευής βλάβης από τη ΔΕΥΑΛ