× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δικηγόροι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Η πανδημία του κορονοϊού, πολλαπλασίασε τα υφιστάμενα προβλήματα στον κλάδο, δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Δημήτρης Βασιλούδης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 15/4/2021

Δικηγόροι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαχόμενοι δικηγόροι, τους τελευταίους 12 μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, περιγράφει σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Βασιλούδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημειώνει ο Δ. Βασιλούδης, η πανδημία τον τελευταίο χρόνο, επιδείνωσε μία ήδη δύσκολη κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια για τους νέους κυρίως δικηγόρους οι οποίοι είναι οι πλέον ευάλωτοι σε αυτή στις αντιξοότητες της περιόδου. «Υπάρχουν δυστυχώς αρκετά προβλήματα στο δικηγορικό λειτούργημα μεταξύ αυτών είναι και ο μεγάλος αριθμός συναδέλφων οι οποίοι ασχολούνται με το αντικείμενο.

Αυτή τη στιγμή στο Δικηγορικό Σύλλογο Μυτιλήνης έχουμε 180 μέλη και κάθε χρόνο προστίθενται τουλάχιστον 3 έως 6 νέοι συνάδελφοι ασκούμενοι που δίνουν εξετάσεις.

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν φυσικά οι νέοι δικηγόροι καθώς και όσοι είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας και ασχολούνται με το επάγγελμα τα τελευταία 10-15 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι νέοι επιλέγουν να μην ανοίξουν δικό τους γραφείο, διότι αντιλαμβάνεται κανείς ότι το κόστος συντήρησης είναι πολύ μεγάλο. Προτιμούν να συνεργαστούν με κάποιον άλλο συνάδελφο ή να εργαστούν ως υπάλληλοι σε κάποιο δικηγορικό γραφείο».

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Βασιλούδης, στο ζήτημα της στήριξης των δικηγόρων από την πολιτεία  σημείωσε ότι ήταν ελάχιστη και ότι περιορίστηκε σε ένα επίδομα 400 ευρώ το οποίο ωστόσο το έλαβε όπως είπε μόλις το 1/3 όσων  κατέθεσαν αίτηση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, τα δικαστήρια αυτή την περίοδο λόγω των έκτακτων μέτρων υπολειτουργούν και οι περισσότερες υποθέσεις αν δεν είναι στο όριο της παραγραφής, αναβάλλονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από την πλευρά των πολιτικών υποθέσεων, εκδικάζονται εκείνες που δεν έχουν μάρτυρες και η διαδικασία γίνεται με γραπτά υπομνήματα. Επιπλέον εξετάζονται οικογενειακές υποθέσεις, διατροφές, ασφαλιστικά μέτρα κ.λπ. καθώς και υποθέσεις με προσημείωση ακινήτων από τις τράπεζες».

Αναφερόμενος στην κινητοποίηση που προγραμματίζει για σήμερα, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, σημείωσε ότι σε αυτή δεν συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης.

«Ουσιαστικά η κινητοποίηση αυτή περιλαμβάνει, συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια και ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας. Οι συνάδελφοι του Διοικητικού Συμβουλίου θεώρησαν ότι είναι καλύτερα να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση με δεδομένο ότι αυτή δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα ώστε το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι υπάρχει πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την άποψή μου, το καλύτερο μέσο άσκησης πίεσης στην πολιτεία είναι η απεργία και η αποχή των δικηγόρων από όλες τις διαδικασίες.

Μέσα από την ενέργεια αυτή η Πολιτεία, η οποία έχει και απώλεια εσόδων, αναγκάζεται να δει το πρόβλημα, να ακούσει τα αιτήματα και να δρομολογήσει λύσεις», επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Δημήτρης Βασιλούδης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους