× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ο Οδικός άξονας Αγία Παρασκευή – Στύψη καταστρέφει ζωές και περιουσίες»

Ανήσυχος για το μέλλον δεκάδων παραγωγών της περιοχής εμφανίζεται ο κτηνοτρόφος Χρήστος Σαμαράς, ο οποίος καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για τη χάραξη του δρόμου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 14/4/2021

«Ο Οδικός άξονας Αγία Παρασκευή – Στύψη καταστρέφει ζωές και περιουσίες»

Προβληματισμένοι εμφανίζονται κτηνοτρόφοι, αγρότες  και ιδιοκτήτες γης στην περιοχή της Παρασκευής, οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση μέχρι αυτή τη στιγμή για το έργο του οδικού άξονα Αγία Παρασκευή – Στύψη, το οποίο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα και σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη θα περάσει μέσα από αγροτικές εκτάσεις και εκτροφές ζώων. Το έργο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί το πρώτο υποέργο του άξονα Καλλονή - Πέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Σαββατοκύριακο εξάλλου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα της Κρεμαστής από παραγωγούς της περιοχής.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», ο κτηνοτρόφος και μέλος του Αγροτικού Συλλόγου της Αγίας Παρασκευής Χρήστος Σαμαράς, αναφέρθηκε στην προσωπική του περίπτωση, επισημαίνοντας ότι ο δρόμος θα περάσει μέσα από τα κτήματά του και θα χωρίσει διαγώνια σε δύο τρίγωνα την ιδιοκτησία του, στην οποία βρίσκονται εκτροφές ζώων. Όπως σημειώνει ο Χρήστος Σαμαράς, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κτηνοτρόφων και αγροτών όπως η δική του στην ίδια περιοχή.

«Το πρόβλημά μας, επισημαίνει, δεν είναι ότι θα γίνει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο στην περιοχή μας και στο Δήμο μας. Αυτό αντίθετα μας χαροποιεί γιατί γνωρίζουμε πως η ανάπτυξη και η βελτίωση της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας έρχεται μέσα από μεγάλες παρεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που μας προβληματίζει είναι το γεγονός πως το έργο θα δημοπρατηθεί το επόμενο διάστημα και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί να μας ενημερώσει για τη χάραξη του δρόμου και τις συνέπειες αυτής της χάραξης στη ζωή  και στην περιουσία μας.

Πριν λίγο καιρό με δική μου πρωτοβουλία πήγα στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και ζήτησα να δω τη χάραξη του δρόμου και τη μελέτη. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι η νέα επαρχιακή οδός περνάει μέσα από τα κτήματά μου και τα κτήματα πολλών συμπολιτών μου.

Το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό. Αν για παράδειγμα η χάραξη δεν περνούσε διαγώνια από το μέσον την ιδιοκτησίας μου πιθανόν να μην με ενοχλούσε και για χάρη του έργου να δεχόμουν μια μικρή απώλεια της έκτασής μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ όμως δεν μιλάμε για μικρή απώλεια, μιλάμε για ολική καταστροφή σε ένα χώρο που έχω επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ, έχω βάλει τα ζώα μου και εργάζομαι εκεί καθημερινά».

Όπως σημειώνει ο Χρήστος Σαμαράς, παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην Αγία Παρασκευή και τη ζημιά που θα υποστούν αρκετοί παραγωγοί της περιοχής, κανείς μέχρι σήμερα δεν τους έχει καλέσει επισήμως να τους εξηγήσει τι ακριβώς θα συμβεί, ποιες θα είναι οι αποζημιώσει που θα λάβουν και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί.

«Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο κτηνοτρόφος, θα γίνουν προσφυγές στη δικαιοσύνη και στο πλευρό μας έχουμε και το συνεταιρισμό της Αγίας Παρασκευής αλλά και τον Αγροτικό Σύλλογο της περιοχής. Στο πλευρό μας εξάλλου βρίσκονται και αγροτικοί σύλλογοι και συνεταιρισμοί γειτονικών περιοχών», επισήμανε ο Χρήστος Σαμαράς.   

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αυτοκινητοπορεία για τη νίκη ενάντια στον φασισμό

Δράση της Ρωσικής Κοινότητας στη Μυτιλήνη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προγραμματική σύμβαση Μυτιλήνης ‑ ΔΕΔΑΠΑΛ για επεξεργασία απορριμμάτων

Για πρώτη φορά από την ίδρυση της εταιρείας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
ΧΩΡΙΑ

Δρόμος 11 χιλιομέτρων από την Ανεμώτια

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον δρόμο της «Ποταμιάς», αλλά και του σχολείου της Αντισσας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aνδρέας Λοβέρδος στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παρασκευαΐδη για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σε ερώτησή του στη βουλή τάσσεται υπέρ των ευνοϊκών Μεταθέσεων των Πολύτεκνων-Τρίτεκνων, των Γονέων ΑΜΕΑ και Μονογονεϊκών οικογενειών, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Σήμερα, Πέμπτη η κηδεία του Φώτη Παπαευστρατίου, πρώην προέδρου που πέθανε 84 ετών
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέτρα αποκατάστασης από τις παράνομες ιπποδρομίες ζητά το υπουργείο

Εξι μήνες διορία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα Μυτιλήνης

Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας την Λαμπροπαρασκευή 10 Μαίου
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει η Παναγιά Κρυφτή στο Παλαιοχώρι

Την Δευτέρα 13 Μαΐου με ολοήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τις 8 το πρωί έως αργά το βράδυ, από τον πολιτιστικό σύλλογο «Παναγιά Κρυφτή»