× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τι γίνεται με τις Ιαματικές Πηγές;»

Αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/2/2021

«Τι γίνεται με τις Ιαματικές Πηγές;»

Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση απέστειλε αίτημα στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου προκειμένου να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου το θέμα της πλήρους ιδιωτικοποίησης των Ιαματικών Πηγών που πρόκειται να προωθήσει με νομοσχέδιο της η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:


«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να φέρει σε διαβούλευση Σ/Ν το οποίο θα εμπεριέχει την ίδρυση της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των ιαματικών πηγών των νησιών μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας.


Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής ανάπτυξης Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έγινε σαφές ότι στο Β μέρος του νομοσχέδιου (Άρθρα 7-14) υπάρχουν διατάξεις που διαμορφώνουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να μεταβιβαστούν χωρίς αντάλλαγμα στην Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας»,οι ιαματικές πηγές του Δημοσίου και των Δήμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο Άρθρο 8.2 «Μεταβιβάζονται, περιέρχονται ή παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα, δικαιώματα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης φυσικών ιαματικών πόρων, ακινήτων και υποδομών και εγκαταστάσεων εντός αυτών ή εντός του περιβάλλοντος χώρου αυτών σε ακτίνα χιλίων μέτρων.

Πιστεύοντας ότι αυτός ο σχεδιασμός πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς (τοπικής διοίκησης – επαγγελματικούς συλλόγους- σωματεία, κλπ), καλούμε την διοίκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να συμπεριλάβει το θέμα, στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να συζητηθεί και να εκφραστεί η ομόφωνη διαφωνία μας σε μια τέτοια προοπτική.


Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί από το Π.Σ είναι η απόρριψη της πρότασης του νομοσχέδιου του Υπουργείου Τουρισμού για την δημιουργία της Α.Ε «Ιαματικές πηγές Ελλάδας», αλλά και οποιουδήποτε άλλου εταιρικού σχήματος το οποίο θα υπονομεύει την αξιοποίηση και λειτουργία των ιαματικών πηγών προς όφελος της κοινωνίας των νησιών του βόρειου Αιγαίου που διαθέτουν αυτόν τον φυσικό πόρο.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
Αγλαΐα Κυρίτση
Γιώργος Αμπαζής
Σταμάτης Φιλιππής
Στυλιανός Σταμούλος».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία