× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Δήμος και Περιφέρεια διαφωνούν για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού»

Συναντήσεις αντιπροσωπείας των Ξενοδόχων της Λέσβου με Στρατή Κύτελη και Κώστα Μουτζούρη.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/1/2021

«Δήμος και Περιφέρεια διαφωνούν για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού»

Τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη επισκέφθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους  και να ενημερωθούν   για τις εξελίξεις στο μείζον θέμα του Μεταναστευτικού και την προσδοκώμενη  στήριξη του Τουριστικού κλάδου μέσα από προβλεπόμενα από το κράτος μέτρα στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η διχογνωμία των θεσμικών φορέων στην αντιμετώπιση   του μεταναστευτικού η οποία συμβάλει στη κωλυσιεργία της επίλυσης του. «Μετά από 5 χρόνια, σημειώνουν μεταξύ άλλων οι ξενοδόχοι,  θα περίμενε κανείς να είχε βρεθεί μια λύση διαχείρισης του  ζητήματος αυτού, ώστε επιτέλους να επικρατήσει μια ροή καλών και μόνο ειδήσεων και εικόνων που βγαίνουν από το νησί».

«Στη συζήτηση με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή  Κύτελη παρουσία και του γενικού γραμματέα Ηρακλή Κουντουρέλλη, συνεχίζει η Ένωση Ξενοδόχων,  δρομολογήθηκαν ενέργειες για την εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που θα επιτρέψουν τις επιχειρήσεις να μη καταβάλουν Δημοτικά Tέλη λόγω των επιπτώσεων του COVID-19.

Στην πάγια θέση της Ε.ΞΕ.Λ. για την αποζημίωση του Ξενοδοχειακού κλάδου από τις μεγάλες απώλειες τζίρου λόγω μεταναστευτικού από το 2015 και εντεύθεν, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης δεσμεύτηκε να προωθήσει προς την Κυβέρνηση το αίτημα με τα σχετικά δικαιολογητικά.  Παρέμεινε όμως αναπάντητη η ερώτηση γιατί είναι αναγκαία η δημιουργία κέντρου υποδοχής, εάν τηρηθούν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί αποσυμφόρησης και αποτελεσματικής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επίσκεψη μας στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχηs  Κώστας Μουτζούρης ενημερώθηκε για τις  αντιδράσεις της Ε.ΞΕ.Λ και ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου για την μείωση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης  του τουριστικού κλάδου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και συγκεκριμένα από τη δράση «Ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από το COVID-19».

 Η μείωση αυτή από 50000€ σε 35000€ είναι η μεγαλύτερη που έγινε στο πρόγραμμα μεταξύ των 13ων Περιφερειών και μάλιστα  επηρεάζει κυρίως τις επιχειρήσεις που μετά το μεταναστευτικό χτυπήθηκαν  περισσότερο από κάθε άλλον και από  την υγειονομική κρίση.

Ο κ. Περιφερειάρχης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη αυτή τη μείωση και μετά από έρευνα που  έκανε, όπως μας είχε υποσχεθεί,  μας ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατή καμιά αλλαγή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η πρώτη πτήση από Αυστρία στη Λέσβο

Μετά από πολυετή απουσία, που δεν υπήρχε σύνδεση, επέστρεψε η πτήση charter και θα πραγματοποιείται έως τις αρχές Οκτωβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο

Ευχάριστη πρωινή έκπληξη είχε μια ομάδα Τούρκων τουριστών την Παρασκευή 17 Μαΐου στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πανυπαλληλική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου

24ώρη απεργία έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, απεργιακή συγκέντρωση στη γενική γραμματεία Αιγαίου στη Μυτιλήνη διοργανώνει το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωρινά αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης του Επιμελητηρίου Λέσβου

Μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου η υποβολή των ενστάσεων
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έλληνες και Τούρκοι, με προορισμό τον Μανταμάδο στη χάρη του Αρχαγγέλου

Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας ακτοπλοϊκά στη Λέσβο για το πανυγήρι του Ταξιάρχη. Μεγάλο ενδιαφέρον και από τους Τούρκους επισκέπτες οι οποίοι μεταβαίνουν στο προσκύνημα για να δουν τα δρώμενα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, σάκκος του μποξ για ΟΠΕΚΕΠΕ και Υπουργείο

Ανακοίνωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου για τις πληρωμές των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που προέκυψαν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΡΓΑΣΙΑ

12 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι την Πέμπτη 23 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδήλωση στην Καλλονή για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα

Υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Συνάντηση Αντωνέλλη με τους εργολάβους της Δακοκτονίας

Εν όψει της έναρξης του Προγράμματος καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς για το 2024
ΕΡΓΑΣΙΑ

Αγγελία εργασίας σε γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων

Ζητείται υπάλληλος στη Μυτιλήνη